Πλατινέ ξανθό: Tα must tips για να διατηρείτε τα μαλλιά φωτεινά αλλά και υγιή

12:50 16/1/2024 - Πηγή: InStyle

Σίγουρα ένα πλατινέ ξανθό είναι μια ακραία αλλαγή, γι’ αυτό θέλει σκέψη. Όμως ακόμα πιο σίγουρο είναι ότι τα μαλλιά πλέον χρειάζονται εντατική φροντίδα, προκειμένου να διατηρούν τη δύναμη αλλά και το εντυπωσιακό, φωτεινό χρώμα τους.

Αν λοιπόν μόλις πήρατε την απόφαση να υιοθετήσετε αυτό το χρώμα, λάβετε σίγουρα υπόψη σας τη συντήρησή του. Επιπλέον ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο και τις ανάγκες της τρίχας σας. Το πλατινέ ξανθό θέλει δουλειά για να μοιάζει επιμελημένο.

Επιλέξτε προϊόντα που ενδυναμώνουν
τους δεσμούς της τρίχας

Το ξάνοιγμα καταστρέφει την πρωτεΐνη και τους δισουλφιδικούς δεσμούς στο εσωτερικό της τρίχας. Επομένως μια αποτελεσματική και συστηματική φροντίδα με bond-repair προϊόντα, πλούσια σε αμινοξέα και πεπτίδια, αναδομούν τη μοριακή σύσταση της τρίχας και είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας σε υγιή κατάσταση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Short Hair Don’t Care (@shorthair)

Ναι, στα μοβ προϊόντα φροντίδας αλλά…

Τα ανοιχτά ξανθά μαλλιά εμφανίζουν ανεπιθύμητους πορτοκαλί ή κίτρινους τόνους έπειτα από μερικές εβδομάδες. Γι’ αυτό τα μοβ προϊόντα περιποίησης είναι απαραίτητο κομμάτι του haircare σας. Όχι μόνο εξουδετερώνουν αυτούς τους τόνους αλλά επιπλέον λειαίνουν την τρίχα και καταπολεμούν το φριζάρισμα. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή η συχνότητα της χρήσης τους. Η υπερβολικά συχνή (2-3 φορές την εβδομάδα) θα κάνει τα μαλλιά άτονα και θαμπά. Αυτό ισχύει για το μοβ σαμπουάν. Στην περίπτωση του conditioner, περιορίστε τη χρήση του σε 2 φορές τον μήνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CARLY ZANONI / Education for Hairstylists (@the.blonde.chronicles)

Μust: Η μάσκα και το serum στις άκρες

Η θρέψη των μαλλιών είναι απαραίτητη για να διατηρούν την απαλότητα και την ελαστικότητά τους. Έτσι αποτρέπετε την εμφάνιση ψαλίδας στις άκρες και το σπάσιμο. Κάποια από τα συστατικά που μπορείτε να επιλέξετε είναι η κερατίνη, το υαλουρονικό οξύ, το χοχόμπα και το argan oil, αλλά και το μετάξι.

Μειώστε το θερμό styling

Εντάξει, δε σας λέμε τίποτα καινούριο. Ωστόσο τα ταλαιπωρημένα από το ντεκαπάζ μαλλιά είναι ιδιαίτερα εύθραυστα. Η ιδανική θερμοκρασία στα εργαλεία styling είναι γύρω στους 185⁰ με ανώτατο όριο τους 230⁰. Επίσης, μην ξεκινάτε ποτέ τη διαδικασία χωρίς να απλώσετε ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν, ιδανικά σε μορφή leave – in conditioner και όχι spray, για πιο ενισχυμένη προστασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα