Πρίγκιπας Harry: Στα βήματα της γιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ 21 χρόνια μετά

Ο πρίγκιπας Harry συμμετείχε σε μια παράδοση, όπως ακριβώς έκανε και η γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, δύο δεκαετίες πριν.

Ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του, Meghan Markle, πραγματοποιούν επίσκεψη στον Καναδά τιμώντας τους επόμενους Αγώνες Invictus. Το 2025 θα γίνουν στο Βανκούβερ και το Γουίστλερ. Ο Harry, πρώην λοχαγός του βρετανικού στρατού, ίδρυσε το τουρνουά για τραυματίες και ασθενείς στρατιωτικούς και βετεράνους το 2014.

Prince Harry, Duke

of Sussex, drops the puck during a ceremonial face off before the Vancouver Canucks and the San Jose Sharks play an NHL hockey game in Vancouver, British Columbia.

Pics AP pic.twitter.com/XKeen4PyaG

— Elliot Wagland (@elliotwagland) November 21, 2023

Με αφορμή την παρουσίας τους στη χώρα, το ζευγάρι έδωσε το “παρών” σε αγώνα χόκεϊ επί πάγου. Ο Harry, σύμφωνα με το τελετουργικό πέταξε το πακ στον αγώνα των Vancouver Canucks με τους San Jose Sharks.

Αυτήν την παράδοση είχε ακολουθήσει και η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ πριν από 21 χρόνια. Η μονάρχης έκανε 11ημερη περιοδεία στον Καναδά για το Χρυσό Ιωβηλαίο της. Στις 6 Οκτωβρίου 2002 έριξε το πακ στον αγώνα των Canucks και των Sharks στο Βανκούβερ.

Ο θρύλος του χόκεϊ Wayne Gretzky παρέδωσε στη βασίλισσα το τελετουργικό πακ. Το πλήθος ξέσπασε σε ζητωκραυγές όταν η βασίλισσα το έριξε στον πάγο. Στη συνέχεια κάθισε στο βασιλικό θεωρείο για να απολαύσει την πρώτη περίοδο του αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα