Πριγκίπισσα Catharina-Amalia της Ολλανδίας: Ετοιμάζεται να γίνει βασίλισσα

16:36 5/4/2024 - Πηγή: InStyle

Η πριγκίπισσα Catharina-Amalia της Ολλανδίας προετοιμάζεται για την ημέρα που θα αναλάβει τον θρόνο. Ήδη έχει φορέσει την πρώτη της τιάρα και έχει συμμετάσχει στην πρώτη της βασιλική περιοδεία. Τώρα, περιμένει άλλο ένα σημαντικό, βασιλικό ορόσημο.

Η 20χρονη διάδοχος του ολλανδικού θρόνου αναμένεται να συμμετάσχει στο πρώτο της επίσημο γεύμα όταν ο βασιλιάς Felipe και η βασίλισσα Letizia της Ισπανίας επισκεφθούν την Ολλανδία στις 17 και 18 Απριλίου, σύμφωνα με το RTL Boulevard.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση
στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Οι γονείς της πριγκίπισσας Amalia, ο βασιλιάς Willem-Alexander και η βασίλισσα Máxima, θα φιλοξενήσουν το ισπανικό βασιλικό ζεύγος για το μεγάλο δείπνο, το οποίο συνήθως λαμβάνει χώρα στο παλάτι στο Άμστερνταμ και οι δύο μονάρχες παραδοσιακά εκφωνούν ομιλία.

Η λαμπερή βραδιά απαιτεί επίσημο ένδυμα, οπότε είναι πιθανό η πριγκίπισσα Amalia να φορέσει τιάρα για την περίσταση.

Για το ντεμπούτο της με τιάρα τον Ιούνιο του 2022 στο γκαλά των 18ων γενεθλίων της πριγκίπισσας Ingrid Alexandra της Νορβηγίας, η πριγκίπισσα Catharina-Amalia φόρεσε την ολλανδική τιάρα Star Tiara.

Φόρεσε περισσότερα κοσμήματα για τον γάμο του πρίγκιπα διαδόχου Hussein και της πριγκίπισσας Rajwa της Ιορδανίας τον Ιούνιο του 2023 και τον εορτασμό των 18ων γενεθλίων του πρίγκιπα Christian της Δανίας τον Οκτώβριο του 2023.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

“Λατρεύω τις τιάρες”, δήλωσε η πριγκίπισσα Amalia στη βιογραφία της, που δημοσιεύτηκε το 2021 πριν από τα 18α γενέθλιά της. “Δείξτε μου μια τιάρα και θα ξέρω από πού προέρχεται. Μπορώ να αναγνωρίσω όλες τις τιάρες της Ευρώπης. Συνήθιζα να τις βάζω από τη μητέρα μου. Τότε θα υπήρχε μία στην τουαλέτα της και εγώ θα την είχα απευθείας στο κεφάλι μου”.

Και συνέχισε: “Έτσι κι αλλιώς μου άρεσε πολύ να φοράω τα κοσμήματα της μητέρας μου. Όταν ήμουν πολύ μικρή ετοιμαζόταν για ένα σημαντικό δείπνο και φώναζε σε όλο το σπίτι: Amalia, πού είναι αυτό το δαχτυλίδι;”.

Είναι ακόμη φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, αλλά η πριγκίπισσα Amalia έχει αρχίσει να γνωρίζει σιγά σιγά περισσότερα στοιχεία της βασιλικής ζωής. Ενώ ορισμένοι μονάρχες βασιλεύουν μέχρι τον θάνατό τους, η ολλανδική βασιλική οικογένεια έχει την παράδοση να παραιτείται από τον θρόνο για να αναλάβει ο διάδοχος. Ωστόσο, η νεαρή διάδοχος ελπίζει ότι έχει ακόμη λίγο χρόνο για να μάθει τα κατατόπια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Η πριγκίπισσα Amalia δήλωσε στη βιογράφο Claudia de Breij ότι δεν αισθάνεται έτοιμη να γίνει βασίλισσα και ότι θα ζητήσει από τη μητέρα της να αναλάβει τη θέση της σε περίπτωση που ο πατέρας της, 56 ετών, πεθάνει απροσδόκητα στο εγγύς μέλλον.

“Είπα στον πατέρα μου: Εσύ απλά συνέχισε να τρως υγιεινά και να γυμνάζεσαι πολύ”, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα