Ψαλίδα: Πώς θα την ξεφορτωθούμε μια και καλή;

Η ψαλίδα στα μαλλιά αποτελεί ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, και παρά τις προσπάθειές μας, φαίνεται να επιστρέφει πάντα για να μας ταλαιπωρήσει λίγο παραπάνω. Ακόμα και χωρίς τη χρήση προϊόντων και συσκευών styling, επανεμφανίζεται με κάποιον μαγικό τρόπο, καταστρέφοντας την υφή και την υγεία των μαλλιών μας. Μπορούμε όμως να βρούμε έναν τρόπο να απαλλαγούμε από αυτήν μια και καλή;

Αντιμετώπιση της ψαλίδας

Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε την υγεία των μαλλιών μας και να αποφύγουμε τις σπασμένες άκρες; Από το φυσικό στέγνωμα των μαλλιών μας μέχρι τη χρήση

προϊόντων που ενισχύουν τη δομή των μαλλιών, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να δράσουν προληπτικά. Γιατί, καλώς ή κακώς, η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση!

Φυσικό στέγνωμα

Το φυσικό στέγνωμα των μαλλιών αποφεύγει τη χρήση θερμότητας, η οποία μπορεί να ξηράνει την τρίχα και να προκαλέσει ψαλίδα. Συνιστάται να αφήσετε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά στο 50-80%, προτού χρησιμοποιήσετε πιστολάκι για να διαμορφώσετε το χτένισμα.

Κατάλληλο χτένισμα

Όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας, είναι σημαντικό να ξεκινάτε από το κάτω μέρος και να προχωράτε προς τα πάνω. Αυτό αποτρέπει τον σχηματισμό κόμπων και συνεπώς της ψαλίδας.

Χαμηλές θερμοκρασίες σε συσκευές styling

Οποιαδήποτε συσκευή styling πάνω από 180 βαθμούς Κελσίου μπορεί να αφαιρέσει την κερατίνη των μαλλιών. Και γενικά, αποτελεί μύθο το ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες προσφέρουν καλύτερο και πιο διαρκές styling

Χρήση προϊόντων περιποίησης με «σφράγισμα» των άκρων

Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών με τη λέξη “σφράγισμα” στην περιγραφή τους σχεδιάστηκαν για να “κολλήσουν” προσωρινά τις χωρισμένες άκρες, κρατώντας τις φρέσκες μέχρι το επόμενο λούσιμο. Αν και αυτή είναι προσωρινή λύση, μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται υγιή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kasım Akdağ (@bonus.comm)

Κερατίνη

Η κερατίνη είναι ένας τύπος πρωτεΐνης στα μαλλιά που εξομαλύνει τα κερατινικά στρώματα, καθιστώντας τα απαλά στην αφή και εύκολα στο χτένισμα. Οι επαγγελματικές θεραπείες κερατίνης στο κομμωτήριο αποτελούν εξαιρετική επιλογή για αναζωογόνηση.

Ύπνος σε μεταξωτό μαξιλάρι

Τα μαξιλάρια από μετάξι δεν αφαιρούν την κερατίνη των μαλλιών όπως τα βαμβακερά. Η έλλειψη τριβής προλαμβάνει την ψαλίδα και συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας της τρίχας.

Συμπληρώματα κολλαγόνου

Το κολλαγόνο δεν είναι μόνο ευεργετικό για το δέρμα, αλλά βοηθά επίσης στην ελαστικότητα των μαλλιών. Η λήψη συμπληρωμάτων κολλαγόνου ενισχύει τη δύναμη και την ενυδάτωση των μαλλιών, φέρνοντας εμφανή βελτίωση μετά από 4-6 εβδομάδες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Keywords
Τυχαία Θέματα