Ταξιδεύετε στο Παρίσι; Δύο εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε

22:31 9/10/2023 - Πηγή: InStyle

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως το Παρίσι είναι ένας από τους πιο αγαπημένους και must προορισμούς για το Φθινόπωρο.

Μια βόλτα στο γραφικά δρομάκια του Παρισιού, μια ζεστή σοκολάτα και ένα αφράτο κρουασάν, αλλά και οι πιο ωραίες εκθέσεις που μπορείτε να ανακαλύψετε, είναι κάποιοι από τους λόγους που θα σας κάνουν να κλείσετε άμεσα το εισιτήριο σας.

Εμείς σας βρήκαμε δύο εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείτε αυτήν τη περίοδο αν αγαπάτε τη μόδα και την τέχνη.


«ALAÏA / GRÈS, Beyond fashion» στο
Ίδρυμα Azzedine Alaïa


Στη σιωπή των εργαστηρίων τους, η Madame Grès και ο Azzedine Alaïa, σαν γλύπτες, επιδίωξαν μια καλλιτεχνική αναζήτηση αφιερωμένη στη ραπτική. Η Madame Grès, διακριτική και αποφασιστική, έχει εξυψώσει την τέχνη του ντράπινγκ, ενώ ο Azzedine Alaïa, έχοντας σπουδάσει γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Τύνιδας, έφερε το μοναδικό του όραμα στις δημιουργίες του. Η κοινή τους φιλοδοξία δεν άλλαξε ποτέ και κατάφεραν να παραμείνουν στην κορυφή της μόδας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Raphael Metivet (@raphaelmetivet)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Claire — fashion | lifestyle (@cl.styl)

Αυτή η μοναδική έκθεση συγκεντρώνει για πρώτη φορά, τις δημιουργίες της Madame Grès και του Azzedine Alaïa, αναδεικνύοντας τις αρμονίες των υφασμάτων και των χρωμάτων τους. Τα βραδινά και λοιπά φορέματα αυτών των δύο σχεδιαστών προσκαλούν τον επισκέπτη σε ένα διαχρονικό μάθημα μόδας και τέχνης. Οι 60 δημιουργίες που εκτίθενται μαρτυρούν τον διάλογο μεταξύ της Grès και του Alaïa, δύο επίμονων καλλιτεχνών που κατάφεραν να γίνουν κορυφαίοι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fondation Azzedine Alaïa (@fondationazzedinealaia)

Αν αγαπάτε τη μόδα τότε αυτή η έκθεση είναι ο ιδανικός προορισμός για να ταξιδέψετε μαζί με την καλλιτεχνική φύση του Azzedine Alaïa και της Madame Grès και να μπείτε για λίγο στον δικό τους κόσμο.

Ίδρυμα Azzedine Alaïa – 18 Rue de la Verrerie, 75004 Παρίσι

«The Flowers of Evil» στο Maison Guerlain

Από τις 18 Οκτωβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου 2023 το Maison Guerlain παρουσιάζει τη νέα της έκθεση Les Fleurs du Mal. Μια ωδή στο έργο του Σαρλ Μπωντλαίρ και ένα αφιέρωμα στην ιστορία του οίκου που φέτος γιορτάζει την 170η επέτειο της φιάλης Abeilles. Μια φιάλη που δημιουργήθηκε για την αυτοκράτειρα Eugénie, φιλάνθρωπο και προστάτιδα του ποιητή.

Κάθε έργο που εκτίθεται από το Maison Guerlain σας προσκαλεί σε μια βαθιά ενδοσκόπηση για τη δυαδικότητα της ζωής και του θανάτου, της θλίψης και του ιδανικού. Η έκθεση θα συγκεντρώσει 26 διεθνείς ανερχόμενους καλλιτέχνες και μεγάλες προσωπικότητες που ξεχωρίζουν στο χώρο της τέχνης.

Guerlain Boutique 68 Champs-Elysées – 68 Av. des Champs-Élysées, 75008 Paris

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Guerlain (@guerlain)

Claude Monet: Επισκεφτήκαμε το σπίτι του διάσημου Γάλλου ζωγράφου και ακολουθήσαμε τα βήματα τού μύστη των χρωμάτων αλλά και μύστη των γεύσεων, όπως αποδεικνύεται

Keywords
Τυχαία Θέματα