Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

22:31 8/3/2024 - Πηγή: InStyle

Η Ivana Andrés, αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης και της ισπανικής εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, και η αρχηγός της Λεβάντε, Alba Redondo, θα απευθύνουν ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις των πολιτικών

ομάδων. Η ποδοσφαιρική εθνική ομάδα γυναικών της Ισπανίας κέρδισε το 2023 για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο, γεγονός που αμαυρώθηκε από καταγγελίες για παρενόχληση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ivana Andres Sanz (@ivanaandres5)

Την ίδια ημέρα στην ολομέλεια θα προηγηθεί συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να δώσει τη συγκατάθεσή του το Κοινοβούλιο, ώστε τα κράτη μέλη να επικυρώσουν τη Σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τη βία και την παρενόχληση. Η εν λόγω Σύμβαση είναι η πρώτη διεθνής συνθήκη που αναγνωρίζει το δικαίωμα στην εργασία χωρίς βία και παρενόχληση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη European Parliament (@europeanparliament)

Επίσημη ομιλία: Τρίτη 12 Μαρτίου, 12:00 (ώρα Γαλλίας)

H ισότητα των φύλων στον αθλητισμό

Στενά συνδεδεμένος με την αρρενωπότητα, ο αθλητισμός είναι ένας από τους πιο άνισους κοινωνικούς θεσμούς στη σύγχρονη κοινωνία και παραδοσιακά κυριαρχείται από άνδρες όσον αφορά τόσο στη συμμετοχή όσο και στη διακυβέρνηση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη European Parliament (@europeanparliament)

Οι γυναίκες αποκλείστηκαν από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα το 1896, και τους επιτράπηκε να προσχωρήσουν σταδιακά τέσσερα χρόνια αργότερα. Παρ’ όλο που η παρουσία και η συμμετοχή των γυναικών στο Ολυμπιακό Κίνημα έχουν εξελιχθεί, τα κορίτσια και οι γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο εξακολουθούν να έχουν λιγότερες ευκαιρίες και να τυγχάνουν λιγότερης επένδυσης, κατάρτισης, υποστήριξης από διάφορους φορείς και προσοχής των Μέσων Ενημέρωσης όταν αθλούνται.

To Eυρωκοινοβούλιο εξετάζει την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό, ειδικά στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού που έρχονται φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα