Τρεις προτάσεις για επίσκεψη στο μουσείο την ημέρα της Εθνικής Επετείου

10:30 25/3/2022 - Πηγή: InStyle

Αν σας έχει λείψει η βόλτα σε κάποιο μουσείο, η 25η Μαρτίου αποτελεί μια ιδανική αφορμή, καθώς ορισμένα από αυτά καλωσορίζουν το κοινό με ελεύθερη είσοδο λόγω της Εθνικής Επετείου. Η ημέρα το ζητάει, ο καιρός έχει φτιάξει, καλή διάθεση και άνετα sneakers λοιπόν, για λίγες ώρες γεμάτες τέχνη και ιστορία.

Μουσείο Ακρόπολης

Η μόνιμη συλλογή

στον χώρο συνδυαστικά με την ιδανική θέση του μουσείου δίπλα στον λόφο της Ακρόπολης, αρκούν! Πλέον στον χώρο κοσμείται σε ειδική προθήκη θραύσμα της ζωφόρου του Παρθενώνα, όπου απεικονίζονται οι θεοί του Ολύμπου καθιστοί να παρακολουθούν την πομπή και την παράδοση του πέπλου στη θεά Αθηνά. Ενώ όσοι θέλουν να θαυμάσουν τον εμβληματικό Ναό του Παρθενώνα απολαμβάνοντας τον καφέ ή το γεύμα τους, μπορούν να ξεκουραστούν στην καφετέρια-εστιατόριο του μουσείου στον δεύτερο όροφο, όπου προσφέρεται πανοραμική θέα της πόλης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Acropolis Museum (@theacropolismuseum)

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Tο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής είναι διαθέσιμο για το κοινό και την 25η Μαρτίου, έτοιμο να αφηγηθεί την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από την Ελληνική Επανάσταση, την ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους και γεγονότα της σύγχρονης εποχής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (@nhmuseum_of_athens)

Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το μουσείο φιλοξενεί την έκθεση «Μικρές ιστορίες επανάστασης» έως τις 31 Μαρτίου. Πρόκειται για μία έκθεση σύγχρονων ενδυμάτων που δημιούργησαν φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού & Ένδυσης της Σχολής Επιστημών Σχεδιασμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Πηγή έμπνευσής τους ήταν γεγονότα και πρόσωπα του αγώνα, όπως αποδόθηκαν στις γραπτές πηγές της εποχής αλλά και στις σύγχρονες του αγώνα ή και σε μεταγενέστερες εικαστικές δημιουργίες. Η έκθεση πλαισιώνει την αρχαιολογική περιοδική έκθεση του μουσείου «Για μια φλόγα που καίει. Αρχαιότητες και Μνήμη, Θεσσαλονίκη-Μακεδονία [1821-2021]».

«Μικρές ιστορίες επανάστασης»

Μανώλη Ανδρονίκου 6, Θεσσαλονίκη

Keywords
Τυχαία Θέματα