Βασιλιάς Κάρολος: Γιατί δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη το είδος καρκίνου από το οποίο πάσχει

10:31 11/2/2024 - Πηγή: InStyle

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που έγινε γνωστό πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο. Στο πλαίσιο των πάντα διακριτικών ανακοινώσεων του παλατιού όμως, δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες. Έτσι, δεν διευκρίνισαν την ακριβή διάγνωση και το είδος καρκίνου. Η ανακοίνωση των Ανακτόρων γνωστοποιεί απλώς ότι ο βασιλιάς Κάρολος πάσχει από τη νόσο.

«Με τον καιρό ίσως μάθουμε», λέει ο βασιλικός βιογράφος Robert Hardman στο περιοδικό People. Αλλά προς το παρόν, υπάρχει η αίσθηση ότι ήταν

ήδη αρκετά ανοιχτοί».

Το παλάτι δημοσίευσε την εν λόγω ανακοίνωση τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου. Αποτελούμενη από 138 λέξεις, κατέληγε: «Επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες. Ακόμη, ελπίζει ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους όσοι έχουν καρκίνο».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Δύο ημέρες αργότερα, η ομάδα της βασιλικής οικογένειας επανήλθε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή τη φορά δημοσίευσε τις πηγές πληροφόρησης και υποστήριξης για τον καρκίνο. Μάλιστα, η ανάρτηση έγινε σε συνεργασία με τη βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Macmillan Cancer Support.

Πάντως, αν και η ακριβής φύση της διάγνωσης του βασιλιά έμεινε μυστική, το παλάτι επέδειξε σχετικά μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Σε σχέση τουλάχιστον με όσα συνήθιζε. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν το είχαν ξανακάνει σε ό, τι αφορούσε καταστάσεις υγείας μελών βασιλικών οικογενειών.

Οι ανακοινώσεις που έγιναν στο παρελθόν για μέλη της βασιλικής οικογένειας και την εξέλιξη της υγείας τους

Η διάγνωση του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ για καρκίνο του πνεύμονα αποκαλύφθηκε μόνο μετά τον θάνατό του το 1952. Η επέμβαση στον πνεύμονα της πριγκίπισσας Μαργαρίτας το 1985 κοινοποιήθηκε μετά το χειρουργείο. Η ανακοίνωση για την υστερεκτομή της Camilla το 2007, δεν διευκρίνισε τον λόγο που την προκάλεσε. Η φύση της εγχείρησης στην κοιλιακή χώρα του πρίγκιπα Φιλίππου το 2013, δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η ανακοίνωση της «προγραμματισμένης κοιλιακής επέμβασης» της Kate Middleton. Δημοσιοποιήθηκε αφότου είχε ολοκληρωθεί η επέμβαση και η ανακοίνωση δεν περιλάμβανε καμία λεπτομέρεια.

Τώρα λοιπόν, το παλάτι ήταν όντως πιο εξωστρεφές. Αν και δεν αποκάλυψε το είδος του καρκίνου, γνωστοποίησε άλλες πληροφορίες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Όπως, το ότι η διάγνωση έγινε με αφορμή την πρόσφατη επέμβαση του βασιλιά στον προστάτη του. «Εκεί εντοπίστηκε ένα ξεχωριστό ζήτημα που προκαλούσε ανησυχία. Οι επακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις έδειξαν την παρουσία μιας μορφής καρκίνου» ανέφεραν. Εκπρόσωπος του παλατιού μάλιστα προέβη σε μια περαιτέρω διευκρίνηση. Σύμφωνα με αυτή, παρά την πρόσφατη επέμβαση του βασιλιά Καρόλου, δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη

Στην ανακοίνωση, διαβάζουμε ότι «παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του». Ακόμη, προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό. Αν και του συνέστησαν να αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του μετά την έναρξη ενός προγράμματος θεραπειών, θα συνεχίσει να ασκεί κάποια καθήκοντά του. Όπως για παράδειγμα την καθημερινή παράδοση των επίσημων φακέλων του μονάρχη και την επεξεργασία κρατικών εγγράφων.

Keywords
Τυχαία Θέματα