Βούρτσα μαλλιών: Ποιος είναι ο ιδανικός καθαρισμός της; (5 απλά βήματα και ποιες οι επιπτώσεις αν δεν είναι καθαρή;)

08:31 4/11/2023 - Πηγή: InStyle
Αλήθεια, πότε καθαρίσατε τελευταία τις βούρτσες μαλλιών σας; Αν το κάνετε συχνά, συγχαρητήρια! Αν όχι, δεν είστε οι μόνες. Δείτε τι προκαλεί μία βρώμικη βούρτσα στα μαλλιά και τον τρόπο για τον καθαρισμό της.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών: Σαμπουάν, conditioner, και ίσως μάσκα. Μετά το ντους, σειρά έχει ένα έλαιο ή leave-in conditioner, και τέλος τα προϊόντα hair styling. Κι ενώ η αίσθηση της φρεσκάδας και της καθαριότητας μετά το λούσιμο είναι απολαυστική, μπορεί γρήγορα να

εξαφανιστεί από έναν απροσδόκητο ένοχο: Τη χρήση της βούρτσας μαλλιών. Ναι, καλά διαβάσατε.

Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που βοηθά στην κατανομή των φυσικών ελαίων, τα οποία είναι ευεργετικά για ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής και την ανάπτυξη των μαλλιών. Όταν όμως παγιδεύει στις τρίχες της, μαλλιά, σκόνη, πιτυρίδα και νεκρά κύτταρα, δεν μπορεί να προσφέρει τα παραπάνω οφέλη.

Ο τακτικός καθαρισμός της βούρτσας είναι ένας σημαντικός παράγοντας που βοηθάει τα μαλλιά να παραμένουν υγιή και λαμπερά.

Πόσο συχνός πρέπει να είναι ο καθαρισμός της βούρτσας

Καλό είναι να αφαιρείτε τις τρίχες μετά από κάθε χρήση, ιδιαίτερα αν κάνετε θερμό styling. Διαφορετικά, ο μηνιαίος καθαρισμός είναι επίσης μια καλή συχνότητα.

Η φυσική τριχόπτωση των μαλλιών φτάνει μέχρι και 100 τρίχες την ημέρα. «Μπορεί να είναι περισσότερες ή λιγότερες ανάλογα με το άτομο και την εποχή”, λέει η Priscilla Valles, διάσημη hair expert. Η ίδια καθαρίζει τις βούρτσες της καθημερινά. Αν αυτό μοιάζει υπερβολικό, “θα συνιστούσα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα ανάλογα με το πόσα μαλλιά χάνετε. Όσο περισσότερα μαλλιά κολλούν στο χτένισμα, τόσο λιγότερο αποτελεσματική θα είναι η βούρτσα”. Ωστόσο, ακόμα και ο μηνιαίος καθαρισμός είναι μια καλή συχνότητα.

Καθαρισμός της βούρτσας: Τα απλούστατα βήματα View this post on Instagram

A post shared by Sam Abraham (@sambraham12)

Απομακρύνετε τα μαλλιά και τα υπολείμματα των προϊόντων styling από τη βούρτσα. Είτε με τα χέρια σας είτε με ένα αντικείμενο με την αιχμηρή άκρη. Αυτό μπορεί να είναι μία χτένα με αραιά δόντια ή ακόμα κι ένα chopstick.Αν είναι πλαστική, βουτήξτε τη σε ένα λεκανάκι με ζεστό νερό και ελάχιστο σαμπουάν, για περίπου 8 έως 10 λεπτά. Αν η βούρτσα είναι ξύλινη, μην την αφήσετε στο νερό, γιατί μπορεί να χαλάσει. Βρέξτε την και καθαρίστε τη έξω από το νερό.

Eναλλακτικές επιλογές αντί για σαμπουάν: Μηλόξιδο ή ξίδι και μαγειρική σόδα. Τα συγκεκριμένα φυσικά υλικά απομακρύνουν τα βακτηρίδια και τα μικρόβια.

Καθαρίστε τις τρίχες της βούρτσας με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Όλα τα υπολείμματα, η σκόνη και οι ρύποι που έχουν πια μαλακώσει θα φύγουν γρήγορα.Ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό.Στεγνώστε τη βούρτσα με μια πετσέτα. Αποφύγετε τη χρήση της, μέχρι να στεγνώσει εντελώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα