«Operation Mincemeat» στο Netflix: Ο Κόλιν Φερθ και η μεγαλύτερη εξαπάτηση στην ιστορία

Ελπίζοντας να αλλάξουν την πορεία του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου και να σώσουν δεκάδες χιλιάδες ζωές, δύο αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών σχεδιάζουν να ανακόψουν την εξουσία του Χίτλερ στην κατεχόμενη Ευρώπη στρατολογώντας τον πιο απίθανο μυστικό πράκτορα: έναν νεκρό. 

Ήταν Ιούλιος του 1943 όταν η MI5 ξεκίνησε «τη μεγαλύτερη εξαπάτηση στην ιστορία». Η ταινία «Operation Mincemeat» αφηγείται την αληθινή ιστορία του πλωτάρχη -και κατασκόπου- του βρετανικού ναυτικού Γιούεν Μόνταγκιου (Κόλιν Φερθ) που προσπάθησε να εξαπατήσει τον Χίτλερ.

align="left">Βασίζεται στο βιβλίο του Μπεν Μακιντάιρ και περιλαμβάνει λεπτομέρειες του σχεδίου εξαπάτησης του Χίτλερ, με την τοποθέτηση παραπλανητικών εγγράφων σε πτώμα που θα εντόπιζαν Γερμανοί πράκτορες της υπηρεσίας αντικατασκοπείας σε ακτή της Ισπανίας. Αν και το σχέδιο έμοιαζε καταδικασμένο να αποτύχει, τελικά στέφθηκε με επιτυχία, οδηγώντας στην απελευθέρωση της Σικελίας από τις ναζιστικές δυνάμεις.

Μαζί με τον Κόλιν Φερθ πρωταγωνιστούν οι Μάθιου ΜακΦάντιεν, Τζέισον Άιζακς, Κέλι ΜακΝτόναλντ και Σάιμον Ράσελ Μπιλ.

Two British officers try to turn the tide of World War II by recruiting an unlikely agent: a dead man.

Colin Firth, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald & Johnny Flynn star in OPERATION MINCEMEAT, directed by John Madden, based on one of history’s most absurd plans. Coming soon. pic.twitter.com/R4W0rO5xKr

— NetflixFilm (@NetflixFilm) September 26, 2021

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζον Μάντεν («Ερωτευμένος Σαίξπηρ»). 

Η ταινία «Operation Mincemeat», που κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 11 Μαΐου, είναι επίσης η τελευταία στην οποία εμφανίστηκε ο Βρετανός ηθοποιός Πολ Ρίτερ πριν από τον θάνατό του πέρυσι.

Με πληροφορίες movieweb.com

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Νέες ταινίες: Υποσχέσεις, Copshop, 16 Φορές Άνοιξη, Αγία Έμυ, Η Πόλη και η Πόλη«The Northman»: Νέο κλιπ από την πολυαναμενόμενη ταινία με τον Αλεξάντερ ΣκάρσγκαρντPink Floyd: Το πρώτο νέο τραγούδι μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια είναι για την Ουκρανία
Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Huffington Post Greece
Operation Mincemeat, Netflix, Κόλιν Φερθ,Operation Mincemeat, Netflix, kolin ferth