Αποθέωση για τη Μόνικα Μπελούτσι στη Θεσσαλονίκη: «Η Ελλάδα είναι βαθιά στην καρδιά μου», δήλωσε η Ιταλίδα σταρ

Προβολή της ταινίας "Μαρία Κάλλας" παρουσία της ηθοποιού Μόνικα Μπελούτσι, στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Απαστράπτουσα και πιο λαμπερή από ποτέ, η Μόνικα Μπελούτσι έφτασε το βράδυ της Τετάρτης στο Ολύμπιον και στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η Ιταλίδα σταρ

δίνει το παρών στην προβολή της ταινίας Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα, που είναι βασισμένο στην παράσταση «Maria Callas: Letters and Memoirs». Η προβολή της ταινίας ήταν προγραμματισμένη για τις 22.30.

Η Ιταλίδα ηθοποιός περπάτησε στο κόκκινο χαλί που στήθηκε προς τιμήν της στην είσοδο του Κινηματογράφου.

«Είμαι πολύ συγκινημένη. Ευχαριστώ ειλικρινά για αυτή την πρόσκληση. Όπως ξέρετε, έχω την Ελλάδα βαθιά μέσα στην καρδιά μου. Δεν θέλω να εξηγήσω την ταινία, θα την ανακαλύψετε μόνοι σας. Σας εύχομαι να απολαύσετε την προβολή και σας ευχαριστώ και πάλι», ανέφερε η Μόνικα Μπελούτσι στη σκηνή του Ολύμπιον πριν την έναρξη της ταινίας.

Τη διάσημη ιταλίδα ηθοποιό καλωσόρισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης: «Καλησπέρα, buona sera signora Bellucci!». 

Το φιλμ προβάλλεται στο πλαίσιο των εορτασμών για το Έτος Μαρία Κάλλας, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο.

Η ταινία είναι ένα πολύτιμο τεκμήριο της διεθνούς περιοδείας της ομώνυμης θεατρικής παράστασης, με πρωταγωνίστρια τη Μόνικα Μπελούτσι στον ρόλο της μεγάλης ντίβας της όπερας. Μέσα από το χρονικό της περιοδείας, η οποία διήρκεσε από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2023, ξεδιπλώνονται δύο διαφορετικές εποχές -η σημερινή και εκείνη στην οποία μεσουρανούσε η Κάλλας- , ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ένας διάλογος ανάμεσα στη σπουδαία σύγχρονη ιταλίδα ηθοποιό και την κορυφαία υψίφωνο που σημάδεψε τον 20ό αιώνα.

Υπενθυμίζεται ότι η εντυπωσιακή Ιταλίδα ηθοποιός θα παραχωρήσει αύριο, πέμπτη, στις 12.00 το πρωί συνέντευξη τύπου σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παραλάβει το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Μαλένα», του Tζουζέπε Τορνατόρε που είναι προγραμματισμένη για τις 20.00.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποθέωση, Μόνικα Μπελούτσι, Θεσσαλονίκη, Η Ελλάδα, Ιταλίδα,apotheosi, monika beloutsi, thessaloniki, i ellada, italida