Διαδικτυακός έρανος για την Ρίμα Ανάν: Την έκαψε ζωντανή επειδή αρνήθηκε να τον παντρευτεί

.

Σε νοσοκομείο της Μαδρίτης μεταφέρθηκε η Ρίμα Ανάν, 28 ετών, καθηγήτρια γαλλικών από την Αλγερία, την οποία αποπειράθηκε να κάψει ζωντανή στα τέλη Σεπτεμβρίου ένας γείτονάς της, επειδή η άτυχη κοπέλα αρνήθηκε την πρόταση γάμου που της έκανε ο θύτης.

Το συγκλονιστικό περιστατικό έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου στο Αίτ Φάρες, ένα μικρό χωριό, στα βόρεια της χώρας, πολύ κοντά στην πρωτεύουσα, Αλγέρι.

Η νεαρή καθηγήτρια που μόλις είχε αποφοιτήσει από τη σχολή μηχανικών της Νάντ τον Ιούλιο του 2022, περίμενε στην στάση για να πάρει το λεωφορείο που θα την μετέφερε στο

ιδιωτικό σχολείο Ασάλες στο διπλανό χωριό Τίζι - Οζού, όπου εκείνη εργαζόταν.

Σύμφωνα με τους συγγενείς της 28χρονης, που μίλησαν στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο γείτονας της νεαρής καθηγήτριας την περιέλουσε με βενζίνη, άναψε ένα σπίρτο και προσπάθησε να την κάψει ζωντανή επειδή εκείνη είχε αρνηθεί την πρόταση γάμου που της έκανε.

Ο ξάδερφός της, Τζαμέλ Ανανέ, ο οποίος κατοικεί κοντά στο σημείο όπου διαδραματίστηκε το συμβάν, δήλωσε στο  France 24 πως εκείνος και η σύζυγός του άκουσαν τις απελπισμένες κραυγές της Ρίμα και έσπευσαν να την βοηθήσουν.

Maman de ryma
Une maman en détresse SOS RYMA
Maximum de partage svp pic.twitter.com/ApBm4G7jIY

— ⵣ Algerian dzⵣ
Keywords
Τυχαία Θέματα