Η Meta εφαρμόζει μέτρα γονικής συναίνεσης στο Instagram

Η ιδιοκτήτρια του Facebook, Meta Platforms Inc, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους γονείς να παρακολουθούν πόσο χρόνο περνούν τα παιδιά τους στο Instagram και σύντομα θα ανακοινώσει τις λειτουργίες - μέτρα γονικής συναίνεσης, στα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας Quest.

Οι νέοι γονικοί έλεγχοι αποτελούν μέρος της υπόσχεσης της Meta να προστατεύσει τα παιδιά χρησιμοποιώντας

τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, μετά την διαρροή εσωτερικών έγγραφων που έδειχναν ότι η εταιρεία γνώριζε ότι το Instagram προκαλούσε προβλήματα σε κορίτσια της εφηβείας με την εικόνα του σώματος τους. 

Ο σάλος που προέκυψε από τα έγγραφα που διέρρευσαν, οδήγησε τον επικεφαλής του Instagram, Άνταμ Μοσέρι, να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου τον Δεκέμβριο, σε θέματα για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο.

Όπως ανακοίνωσε η Meta, τα εργαλεία εποπτείας του Instagram θα είναι διαθέσιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Τετάρτη ενώ θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως τους επόμενους μήνες.

Οι γονείς θα μπορούν να βλέπουν - ελέγχουν τους λογαριασμούς που ακολουθούν τα παιδιά τους και μπορούν να ορίζουν τον χρόνο που αφιερώνουν σε αυτούς.

Τον Μάιο, η Meta θα κυκλοφορήσει έναν πίνακα ελέγχου που θα περιλαμβάνει εργαλεία επίβλεψης για τα ακουστικά Quest και θα αποκλείει αυτόματα τους εφήβους από τη λήψη εφαρμογών ακατάλληλων για την ηλικία τους.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνση της εταιρείας, η γονική επίβλεψη τόσο στο Instagram όσο και στο Quest θα απαιτεί τη συναίνεση των εφήβων, με το τελικό πλάνο να επιτρέπει στους γονείς να επιβλέπουν τις δραστηριότητες των παιδιών τους σε όλες τις υπηρεσίες της Meta από ένα κεντρικό σημείο. 

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΤο Netflix αρχίζει να χρεώνει όσους κάνουν κοινή χρήση των κωδικών τουςΜέτρα στήριξης για ανατιμήσεις και ενέργειαΓιατί το Παντζίχα θεωρείται το «χωρίο της Tesla» στην Κίνα
Keywords
Τυχαία Θέματα