Ιράν: «Εγκεφαλικά νεκρή» η 16χρονη μετά την καταγγελία επίθεσης από την αστυνομία «ηθικής»

Γυναίκες σέρνουν την Αρμίτα Γκέραβαντ, 16 ετών, από βαγόνι του μετρό στην Τεχεράνη, Ιράν, (1/10/2023).

Η Ιρανή έφηβη Αρμίτα Γκέραβαντ, η οποία είχε πέσει σε κώμα υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες στις αρχές Οκτωβρίου μέσα στο μετρό της Τεχεράνης, είναι πλέον εγκεφαλικά νεκρή, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν χθες, Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Η κατάσταση της υγείας της Αρμίτα Γκέραβαντ δεν είναι ενθαρρυντική

και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, φαίνεται να είναι εγκεφαλικά νεκρή», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Borna, προσκείμενο στο υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού.

16-years-old Armita Geravand who was beaten brutally by the Islamic republic morality police for not wearing the hijab is anounced dead today after being in coma for 1 month.

She didn’t deserve this.
She was just a child. pic.twitter.com/mFubD8KhZJ

— KHALID (@khaledYousefff) October 22, 2023

Η 16χρονη από κουρδική περιφέρεια νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Φατζρ της Τεχεράνης από την 1η Οκτωβρίου μετά τη λιποθυμία της μέσα στο μετρό της ιρανικής πρωτεύουσας.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες λιποθύμησε είναι αμφιλεγόμενες. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι της «έπεσε η πίεση» και διαψεύδουν οποιαδήποτε «λεκτική ή σωματική αντιπαράθεση» ανάμεσα σε αυτήν «και επιβάτες ή στελέχη του μετρό».

Ωστόσο, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, η έφηβη τραυματίστηκε σοβαρά σε «επίθεση» μελών της αστυνομίας ηθών, η οποία είναι επιφορτισμένη με την τήρηση της υποχρέωσης των γυναικών στο Ιράν να φορούν μαντίλα στους δημόσιους χώρους.

Installation of posters honoring the memory of Armita Geravand (#آرمیتا_گراوند) in the Faculty of Management and Faculty of Economics of Tehran University

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν, Εγκεφαλικά, 16χρονη,iran, egkefalika, 16chroni