Ισλανδία: Νέα έκρηξη ηφαιστείου στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας - Eκκενώθηκε πόλη

Άποψη του πλουμίου αερίου που φωτίζεται από τη λάβα του εκρηγνυόμενου ηφαιστείου από το Suðurstrandavegur, το δρόμο που οδηγεί στο Grindavík της Ισλανδίας, Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024.

Ένα ηφαίστειο εξερράγη στη νοτιοδυτική Ισλανδία για δεύτερη φορά σε διάστημα λιγότερου ενός μηνός, με τη λάβα να ρέει κοντά σε οικισμό.

Η έκρηξη λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Κυριακής ήρθε μετά από μια σειρά σεισμών κοντά

στην πόλη Γκρίνταβικ, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισλανδίας. Η κοινότητα εκκενώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετέδωσε η ισλανδική τηλεόραση RUV.

Ένα περιπολικό εμποδίζει την πρόσβαση στο δρόμο που οδηγεί στο Grindavík, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου, από το Suðurstrandavegur, Ισλανδία, Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

«Η λάβα ρέει μερικές εκατοντάδες μέτρα βόρεια της πόλης, σε απόσταση 400 με 500 μέτρων», δήλωσε η Kristín Jónsdóttir από την Ισλανδική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην ισλανδική τηλεόραση RUV. «Η λάβα ρέει προς το Γκρίνταβικ».

BREAKING: Volcano erupts in South West Iceland near Grindavik prompted the evacuation of a nearby fishing townhttps://t.co/2pShzrzPt9

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισλανδία, - Eκκενώθηκε,islandia, - Ekkenothike