Κένυα: 45 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Άνθρωποι προσπαθούν να καθαρίσουν την περιοχή μετά την έκρηξη ενός φράγματος, στο χωριό Kamuchiri Mai Mahiu, Nakuru County, Κένυα, Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. Το υπουργείο Εσωτερικών της Κένυας αναφέρει ότι τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες αγνοούνται μετά την κατάρρευση ενός φράγματος μετά από έντονες βροχοπτώσεις. (AP Photo/Patrick Ngugi)

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 110 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα από ξαφνικές πλημμύρες και κατολίσθηση στην κεντρική

Κένυα, καθώς τα νερά παρέσυραν σπίτια και αυτοκίνητα στην πόλη Mai Mahiu, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η αστυνομία δήλωσε αρχικά ότι η πλημμύρα προκλήθηκε από ένα φράγμα που έσπασε, αν και δύο κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι το νερό είχε διαπεράσει ένα σιδηροδρομικό ανάχωμα, αφού μια σήραγγα που διοχέτευε το νερό κάτω από τις γραμμές είχε μπλοκαριστεί από μια προηγούμενη κατολίσθηση.

«Ενώ έχουν ήδη ανασυρθεί 45 πτώματα κατά μήκος της διαδρομής των πλημμυρών και της κατολίσθησης, η έρευνα, η διάσωση και η ανάκτηση συνεχίζονται», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών Κιθούρε Κιντίκι.

Πλάνα έδειξαν ένα μεγάλο τμήμα σιδηροδρομικής γραμμής, ανάχωμα και δέντρα να παρασύρονται. Ώρες αφότου η βροχή είχε σταματήσει και τα νερά της πλημμύρας άρχισαν να υποχωρούν, κάτοικοι της περιοχής τράβηξαν μοτοσικλέτες, οχήματα και οικιακά αντικείμενα από τη λάσπη.

They heard a phone vibrating so they’re digging through the rubble

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κένυα,kenya