Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Η κληρονομιά του «βασιλιά», οι γάμοι, η αυτοκτονία του γιου της, το τέλος

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ τον Μάιο του 2015 (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File)

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, η  Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ με τη μητέρα της Πρισίλα, έδωσαν το «παρών» στις Χρυσές Σφαίρες, καθώς ο Όστιν Μπάτλερ, πρωταγωνιστής της ταινίας «Έλβις» του Μπαζ Λούρμαν, ήταν υποψήφιος για το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου. Ο νεαρός ηθοποιός κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του, λέγοντας στον ευχαριστήριο λόγο του «σας ευχαριστώ που μου ανοίξατε τις καρδιές σας, τις αναμνήσεις σας, το σπίτι σας, Λίζα Μαρί, Πρισίλα,

σας αγαπώ για πάντα», με τις δύο γυναίκες να τον χειροκροτούν συγκινημένες. Την περασμένη Κυριακή, Λίζα Μαρί και Πρισίλα, παρευρέθηκαν σε pre-party που διοργανώθηκε για την επέτειο των 88 χρόνων από τη γέννηση του Βασιλιά του Rock ’n Roll. «Είμαι ενθουσιασμένη με την ταινία, την εντύπωση που άφησε και αυτό που έκανε ο Όστιν. Είμαι τόσο περήφανη. Ξέρω ότι ο πατέρας μου θα ήταν επίσης πολύ περήφανος», έλεγε η Λίζα Μαρί στην εκδήλωση.

Δύο ημέρες μετά, η κόρη του Έλβις διακομίστηκε στο νοσοκομείο με καρδιακή ανακοπή. Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στην κατοικία της, στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνιας, οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν στη ζωή με καρδιοπνευμονική ανάνηψη, ενώ σύμφωνα με το TMZ , είχε προηγηθεί η προσπάθεια του πρώην συζύγου της, μουσικού Ντάνι Κίου να την επαναφέρει με CPR προτού φθάσουν οι πρώτες βοήθειες.  

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ μουσικός και τραγουδίστρια απεβίωσε σε ηλικία 54 ετών. Ο πατέρας της, Έλβις Πρίσλεϊ, είχε φύγει από τη ζωή στα 42 του χρόνια. Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε η 77χρονη μητέρα της. 

Το μοναχοπαίδι του Έλβις και της Πρισίλα, γεννήθηκε με τη βαριά κληρονομιά ενός από τα διασημότερα ονόματα στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 5 χρονών και ο πατέρας έφυγε από τη ζωή το 1977, όταν η Λίζα Μαρί ήταν μόλις 9 χρονών.

Η πολυτάραχη ζωή της τα είχε όλα: από χρήση ναρκωτικών μέχρι σαϊεντολογία (από την οποία φέρεται να αποχώρησε το 2014, μετά από δύο δεκαετίες). Είχε μιλήσει στο Playboy για την ανάρμοστη συμπεριφορά του συντρόφου της μητέρας της απέναντι της, ενώ απασχόλησε τα ταμπλόιντ με την προσωπική της ζωή και τους τέσσερις γάμους, κυρίως την περίοδο που παντρεύτηκε τον βασιλιά της ποπ, Μάικλ Τζάκσον -από τον οποίο χώρισε μετά από 18 μήνες-, αλλά και τον Νίκολας Κέιτζ το 2002, ο γάμος με τον οποίο άντεξε 108 ημέρες.

Η Λίζα Μαρί το 2012. 

Η Λίζα Μαρί γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1968, ακριβώς εννέα μήνες μετά τον γάμο του Έλβις με την καλλονή Πρισίλα Μπολιέ, , η οποία γνώρισε τον «βασιλιά» σε ηλικία 14 ετών και αργότερα, μετά το διαζύγιο της από τον Έλβις, έπαιξε στο σινεμά και την τηλεόραση.

Μετά τον θάνατο του πατέρα της, του παππού και της προγιαγιάς της, κληρονόμησε την έπαυλη του Έλβις, την περίφημη Graceland, και όταν έγινε 25 ετών, κληρονόμησε ολόκληρη την περιουσία του Έλβις. Το 2005, η κληρονόμος της επιχείρησης Elvis Presley Enterprises πούλησε το 85% των μετοχών στην Industrial Media, αλλά κράτησε τον έλεγχο της Graceland.

Η Λίζα Μαρί συστήθηκε ως τραγουδίστρια-τραγουδοποιός και κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ «To Whom It May Concern», το 2003, από το οποίο ξεχώρισε το τραγούδι «Lights Out». Ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ της, με τίτλο «Now What», στο οποίο υπέγραψε 10 τραγούδια, μεταξύ αυτών και μια διασκευή του «Here Today and Gone Tomorrow» των Ramones. Και τα δύο άλμπουμ έφτασαν στο Top 10 του Billboard 200. Το τρίτο της άλμπουμ «Storm & Grace», που κυκλοφόρησε το 2012 έλαβε καλές κριτικές, ενώ για την προώθηση του η Λίζα Μαρί είχε τραγουδήσει το βασικό σινγκλ, «You Ain’t Seen Nothin’ Yet», στα θρυλικά Sun Studios του Μέμφις, όπου ηχογραφούσε ο πατέρας της.

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών: Της Ράιλι Κίου, που είναι ηθοποιός, του Μπέντζαμιν Κίου, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2020, σε ηλικία 27 ετών και των δίδυμων κοριτσιών Φίνλεϊ και Χάρπερ, από τον δεύτερο σύζυγο της, κιθαρίστα και μουσικό παραγωγό, Μάικλ Λόκγουντ.

Ο Μπέντζαμιν, ο οποίος κατά τη μητέρα του έμοιαζε απίστευτα με τον Έλβις, ήταν η μεγάλη αδυναμία της. Ο θάνατος του τη συνέτριψε. «Λάτρευε αυτό το αγόρι, ήταν η αγάπη της ζωής της, αλλά προσπαθούσε να είναι δυνατή για τις τρεις κόρες της», όπως έλεγαν πρόσωπα από το περιβάλλον της.

«Συνεχίζω γιατί ο γιος μου έκανε απολύτως σαφές στις τελευταίες στιγμές του ότι η φροντίδα των μικρών του αδερφών ήταν το πρώτο που τον απασχολούσε. Τις λάτρευε απόλυτα και εκείνες τον ίδιο», έγραφε η Λίζα Μαρί έναν μήνα μετά την απώλεια του γιου της.

Με πληροφορίες από Variety, The Guardian

Related...Πέθανε η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, το μοναδικό παιδί του Έλβις ΠρίσλεϊΟταν ο Μπρένταν Φρέιζερ έχασε τη Χρυσή Σφαίρα από τον Όστιν ΜπάτλερΟ Τομ Χανκς αποκάλυψε την εξομολόγηση της Πρισίλα Πρίσλεϊ για τον μάνατζερ του ΈλβιςΠέθανε ο εγγονός του Έλβις Πρίσλεϊ σε ηλικία 27 ετών
Keywords
Τυχαία Θέματα