Νέες ταινίες: «Ο Κασκαντέρ» Ράιαν Γκόσλινγκ, γαλλική ταινία τρόμου και Γκάρφιλντ

«Ο κασκαντέρ»

Και μετά τον καταιγισμό των προηγούμενων εβδομάδων, η Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου, «φρενάρει» με μόλις δύο ταινίες πρώτης προβολής στις αίθουσες, μία γαλλική ταινία τρόμου βγαλμένη από τη δεκαετία του ’80 και νέο Γκάρφιλντ

«Ο Κασκαντέρ» με Ράιαν Γκόσλινγκ και Έμιλι Μπλαντ έρχεται τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου

Ο Κασκαντέρ

Είναι ένας κασκαντέρ, και όπως συμβαίνει

σε όλους τους συναδέλφους του, τον ανατινάζουν, τον πυροβολούν, τον χτυπάνε με αυτοκίνητα, τον ρίχνουν από παράθυρα και τον πετάνε από δυσθεώρητα ύψη. Και τώρα, έχοντας επιβιώσει από ένα ατύχημα που παραλίγο να του κοστίσει την καριέρα του, αυτός ο ήρωας της εργατικής τάξης πρέπει να εντοπίσει έναν αγνοούμενο κινηματογραφικό αστέρα, να λύσει μία σκοτεινή υπόθεση συνωμοσίας και να κερδίσει ξανά τον έρωτα της ζωής του, ενώ συνεχίζει να εργάζεται σαν κασκαντέρ.

Ο πρώην κασκαντέρ και σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λιτς, που έχει υπογράψει επιτυχίες όπως τα Bullet Train, Deadpool 2, Atomic Blonde και Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw και έχει αναλάβει την παραγωγή των John Wick, Κανένας και Άγρια Νύχτα, παρουσιάζει την πιο προσωπική του ταινία μέχρι σήμερα.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ πρωταγωνιστεί ως Τον Κολτ Σίβερς, ενσαρκώνοντας τον μπαρουτοκαπνισμένο κασκαντέρ που, έχοντας αποχωρήσει από το επάγγελμα έναν χρόνο πριν για να επικεντρωθεί στη σωματική και ψυχική του υγεία, παρασύρεται ξανά στην υπηρεσία όταν εξαφανίζεται ο σταρ μίας υπερπαραγωγής, την οποία σκηνοθετεί η πρώην του Τζόντι Μορένο, που υποδύεται η Έμιλι Μπλαντ.

Όσο η αδίστακτη παραγωγός της ταινίας -στον ρόλο η Χάνα Γουάντινγκχαμ- προσπαθεί με διάφορους ελιγμούς να αποκρύψει την εξαφάνιση του σταρ Τομ Ράιντερ (Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον) από το στούντιο και τους δημοσιογράφους, ο Κολτ εκτελεί τις πιο εξωφρενικά επικίνδυνες σκηνές της ταινίας ενώ προσπαθεί (με ελάχιστη επιτυχία) να κερδίσει ξανά την καρδιά της Τζόντι. Αλλά καθώς το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση του σταρ περιπλέκεται, ο Κολτ θα βρεθεί παγιδευμένος σε μία νοσηρή και εγκληματική υπόθεση που θα τον ωθήσει στο χείλος του γκρεμού και σε συνθήκες πιο ακραίες από οποιαδήποτε επικίνδυνη σκηνή.

Στην ταινία, που είναι εμπνευσμένη από την ομώνυμη επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά των 80s, πρωταγωνιστούν επίσης ο Γουίνστον Ντιουκ (Black Panther) και η υποψήφια για Όσκαρ Στέφανι Σου (Τα πάντα όλα).

Στον ιστό του τρόμου

Ο Καλέμπ, ένας μοναχικός νεαρός άντρας, αποκομμένος από φίλους και οικογένεια, με αδυναμία στα εξωτικά ζώα, φέρνει στο διαμέρισμα του μια δηλητηριώδη αράχνη που ανήκει σε ένα σπάνιο και πολύ επικίνδυνο είδος. Η αράχνη θα χρειαστεί μόλις μια στιγμή για να δραπετεύσει και να μετατρέψει ολόκληρο το κτίριο σε μια φριχτή παγίδα θανάτου. Την ίδια ώρα, η αστυνομία σφραγίζει το κτίριο, εγκλωβίζοντας τους κατοίκους. Πλέον, ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν είναι κάποιο σημείο διαφυγής.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Σεμπαστιάν Βανιτσέκ, ο οποίος έχει αναλάβει το επόμενο spin-off των θρυλικών ταινιών Evil Dead, είναι μια εφιαλτική αλληγορία τρόμου βγαλμένη από τη δεκαετία του ’80.

Θέλοντας πάση θυσία να αποφύγει  να συμπεριλάβει ταραντούλες, ένα είδος που έχει «πρωταγωνιστήσει» σε πολλές ταινίες τρόμου, αλλά με τρόπο που συχνά καταλήγει αστείος, ο Βανιτσέκ επέλεξε το λιγότερο «προβεβλημένο» είδος των Heteropoda Maxima. Ύστερα, σε συνεργασία με την ομάδα των ψηφιακών εφέ, δούλεψαν σε τρισδιάστατα μοντέλα των αραχνών, ώστε να μπορούν να τις μεγεθύνουν όπως επιθυμούν. Μάλιστα, ο Βανιτσέκ, ζήτησε από την ομάδα των εφέ να παρατηρήσουν κάθε μικρή κίνηση των αραχνών, μια τρομερά λεπτομερής δουλειά, η οποία όμως ήταν απαραίτητη, ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή δόση ρεαλισμού, ακόμα και όταν οι αράχνες αποκτούσαν εφιαλτικά μεγάλες διαστάσεις.  

Η συμβολή αυτής της προεργασίας ήταν καθοριστική, καθώς βοήθησε τον Βανιτσέκ να επιλέξει το κατάλληλο καδράρισμα των πλάνων, τον σωστό φωτισμό, αλλά κυρίως επέτρεψε την πραγματοποίηση των γυρισμάτων συνοδεία… αληθινών αραχνών. 

Η ταινία γυρίστηκε σε χρονολογική σειρά, οπότε στην αρχή χρησιμοποιήθηκαν πραγματικές αράχνες, μιας και σε εκείνο το σημείο της ταινίας, το μέγεθος τους ήταν ακόμη μικρό. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα των ψηφιακών εφέ να βασιστεί στα αρχικά πλάνα για να κάνει ακόμα πιο ρεαλιστικό το τελικό αποτέλεσμα. Τελικά, ψηφιακές και πραγματικές αράχνες συνυπήρχαν στην οθόνη, δίχως να είναι εύκολη η μεταξύ τους διάκριση.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

O Γκάρφιλντ, ο παγκοσµίως διάσηµος γάτος, που σιχαίνεται τις Δευτέρες και λατρεύει τα λαζάνια, πρόκειται να ζήσει την πιο απίθανη περιπέτεια εκτός σπιτιού.

Μετά από µια αναπάντεχη συνάντηση µε τον εξαφανισµένο εδώ και καιρό πατέρα του- έναν απεριποίητο γάτο του δρόµου µε το όνοµα Βικ- ο Γκάρφιλντ και ο κολλητός του φίλος, ο σκύλος Όντι, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την άνετη ζωή στο υπέροχο σπιτικό τους και να ακολουθήσουν τον Βικ σε µια ξεκαρδιστική, ριψοκίνδυνη ληστεία.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Μήλιος, Κώστας Τερζάκης, Σοφία Τσάκα, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Στεφανία Φιλιάδη, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Βασίλης Παπαστάθης, Zoe Pre, NiVo (Νίκος Βουρλιώτης), Δημήτρης Σάρλος, Βάσια Λακουμέντα, Χριστίνα Αλεξίου, Χρήστος Συριώτης, Τίτος Γρηγορόπουλος, Panos Dent, Ζωή Κατσάτου, Αφροδίτη Αντωνάκη, Γιώργος Στάμος, Ηλίας Ρέλλας, Γιάννης Υφαντής, Ορφέας Λιανός, Ηλέκτρα Λιανού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έρευνα: Πόσα λεπτά είναι η ιδανική διάρκεια μιας ταινίας

Ο βραβευμένος με Emmy Μάρτιν Φρίμαν επιστρέφει στο «The Responder»

«Shardlake»: Δολοπλοκίες και συνωμοσίες στην Αγγλία του Ερρίκου Η΄

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέες, Ο Κασκαντέρ Ράιαν Γκόσλινγκ, Γκάρφιλντ,nees, o kaskanter raian gkoslingk, gkarfilnt