Νησί που έγινε διάσημο από τον Πολ ΜακΚάρντεϊ πωλείται για 3,1 εκατ. δολάρια

Ένα ειδυλλιακό ιδιωτικό νησί 453 στρεμμάτων είναι προς πώληση στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Σκωτίας και διαθέτει αμμώδεις παραλίες, επτά σπίτια, μια παμπ, ένα ελικοδρόμιο και ένα κοπάδι με πρόβατα.

Το νησί Sanda βρίσκεται μεταξύ της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, στο νότιο άκρο της χερσονήσου Kintyre, που έγινε διάσημο από το τραγούδι «Mull of Kintyre» του 1977 των Paul

McCartnery και Wings.

Με τα χρόνια, είχε ιστορικές σχέσεις με μοναχούς, αγίους και βασιλιάδες. Το επισκέφθηκαν ο βασιλιάς της Σκωτίας Robert the Bruce  και ο βασιλιάς Hacon της Νορβηγίας και το παρεκκλήσι του έχει συνδέσμους με τον Άγιο Κολούμπα και τον Άγιο Νινιάν. Το νησί είχε πολλούς ιδιοκτήτες όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ο πιο διάσημος είναι ο Jack Bruce από το ροκ συγκρότημα Cream.

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται με σκάφος - υπάρχουν πέτρινες γλίστρες στις δύο άκρες -  ή με ελικόπτερο. Εκεί υπάρχουν επτά κατοικίες - τέσσερις στο βόρειο άκρο και τρεις στο νότιο, ακριβώς δίπλα σε έναν γραφικό φάρο σκαρφαλωμένο σε μια προεξοχή, αναφέρει το CNN.

Το κατάλυμα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 26 άτομα. Στο νησί υπήρχε μια ταβέρνα , η Byron Darnton, που πήρε το όνομά της από ένα πλοίο που ναυάγησε στα ανοιχτά του νησιού το 1946.

Αυτή άνοιξε το 2003 από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες Dick και Meg Gannon και για πολλά χρόνια εξυπηρετούσε πελάτες που έφταναν με πλοίο, αλλά έκλεισε μετά την αγορά του νησιού το 2010 από τον Ελβετό επιχειρηματία Michi Meier.

Μια δική του παμπ

Η παμπ «ήταν ανοιχτή τους καλοκαιρινούς μήνες», εξηγεί ο Tom Stewart-Moore, επικεφαλής του αγροτικού πρακτορείου για τη Σκωτία στο Knight Frank, το πρακτορείο που χειρίζεται την πώληση.

«Για τον επόμενο ιδιοκτήτη προσφέρει την ευκαιρία να διατηρήσει το ακίνητο είτε ως τη δική του ιδιωτική απόδραση, είτε να διαφοροποιήσει και να αποσπάσει κάποια χρήματα προσφέροντας αποκλειστική χρήση, μοναδικές διαμονές με καταλύματα υψηλής ποιότητας»

Εξακολουθεί να έχει άδεια αλκοόλ, εάν οι επόμενοι ιδιοκτήτες θέλουν να αναβιώσουν την ταβέρνα, και έχει επίσης καταχωρημένο κωδικό αγροκτήματος.

Το νησί είχε προηγουμένως μια μικρή φάρμα και ένα κοπάδι 55 προβάτων ζουν στο νησί

Υπάρχει άγρια ζωή καθώς και ζώα: Οι παρατηρητές πουλιών μπορούν να απολαύσουν τις αποικίες των κιτιγουέικ, των κορμοράνων και πολλών ακόμη φτερωτών κατοίκων.

Το Sanda είναι επίσης ένα από τα λίγα νησιά της Σκωτίας που τυπώνει τα δικά του γραμματόσημα.

Ο Knight Frank λέει ότι ο πωλητής αναζητά προσφορές άνω των 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Related...Χάλκινο εξάρτημα που απεικονίζει τον Μέγα Αλέξανδρο βρέθηκε σε νησί της ΔανίαςΙταλία: Νησί κάνει give away τις κατσίκες του επειδή είναι «μη διαχειρίσιμες»Αλκατράζ: Πώς το νησί που φιλοξενούσε πελεκάνους έγινε η πιο διαβόητη φυλακή των ΗΠΑ (βίντεο)
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νησί, Πολ ΜακΚάρντεϊ,nisi, pol makkarntei