Οι Ταλιμπάν παρουσίασαν το πρώτο τους supercar (βίντεο)

.

Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να σχεδιάσουν, να υλοποιήσουν και να παρουσιάσουν το δικό τους supercar οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν. Μάλιστα το σπορ αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί φέτος στην Έκθεση της Ντόχα στο Κατάρ. 

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο ονομάζεται Mada 9, με την ομάδα πίσω από την παραγωγή να διατείνεται ότι ο κινητήρας προέρχεται από το αυτοκίνητο Toyota Corolla Hatchback, αναφέρει η Mirror.

 Το όχημα χρώματος μαύρου θυμίζει τα υψηλών ταχυτήτων αυτοκίνητα

της γαλλικής Bugatti, ή κατά άλλους σε MClaren .

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ENTOP (@entopco)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ENTOP (@entopco)

Στις πρώτες του δηλώσεις ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν,  Ζαμπιχουλάλ Μαζαχίντ, ανεβάζοντας βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter, έκανε λόγο για... μια κίνηση τιμής για το Αφγανιστάν.

از موتری که انجنیر محمدرضا محمدی انرا طرح و دیزان نموده است دیدن نمودیم.
همچنان در ان نشست شرکت داشتیم که ازطرف تلویزیون ملی در باغ بابر برگزار شده بود.
از اداره تعلیمات مسلکی تشکری می نمایم که تحت چتر آنها به نخبه های کشور زمینه خدمات شایان فراهم شده است. pic.twitter.com/g4HtFo7lRs

— Zabihullah (..ذبـــــیح الله م ) (@Zabehulah_M33) January 10, 2023

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ENTOP, Μοχάμεντ Ρίζα Αχμάντι, δήλωσε στο TOLO News ότι ελπίζει ότι το supercar θα συμβάλει στην ενίσχυση της εικόνας του Αφγανιστάν στην παγκόσμια σκηνή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ENTOP (@entopco)

Σε ένα tweet την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Αχμάντιπρόσθεσε: «Ευχαριστώ πολύ τον Θεό που μπόρεσα να ολοκληρώσω την κατασκευή του πρώτου αυτοκινήτου του Αφγανιστάν.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μεγάλους εθνικούς επιχειρηματίες και τον αγαπητό λαό του Αφγανιστάν που στάθηκαν δίπλα μου αυτό το διάστημα».

Related...Οι κατηγορίες του Χάρι οδηγούν σε ρήξη τη βασιλική οικογένεια. Ταλιμπάν και βετεράνοι εναντίον τουΔάκρυα έξω από τα πανεπιστήμια του Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν να απομακρύνουν τις φοιτήτριεςΑφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν τις γυναίκες σε πάρκα και γυμναστήρια
Keywords
Τυχαία Θέματα