Συλλήψεις μελών του ΜέΡΑ25 έξω από τη γερμανική βουλή (Βίντεο)

Μέλη του DiEM25 και του ΜέΡΑ25 συνελήφθησαν την Παρασκευή σε μια ειρηνική κατασκήνωση διαμαρτυρίας υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά από τη γερμανικήβουλή. Οπως αναφέρει το ΜΕΡΑ25 σε σχετική του ανακοίνωση, η γερμανική αστυνομία απαγόρευσε τον καταυλισμό με προειδοποίηση μιας ώρας και βγάζει έναν έναν όλους τους ανθρώπους από τον καταυλισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, ο καταυλισμός διαμαρτυρίας, δημιουργήθηκε στις 8 Απριλίου και αντιμετώπισε την βία και την καταστολή από τη γερμανική αστυνομία.

«Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών.

Οι αρχές περιορίζουν ενεργά το κίνημα, συλλαμβάνοντας ειρηνικούς ακτιβιστές. Στη Γερμανία, θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές όπως το κράτος δικαίου, η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι διαλύονται ολοένα και περισσότερο, με την ομόφωνη υποστήριξη του πολιτικού κατεστημένου». 

A member of DiEM25 and @mera25_de has just been arrested at a protest camp outside the German parliament.

We denounce the police violence against peaceful protestors. The rule of law, freedom of speech, and assembly rights are under threat in Germany with political support. pic.twitter.com/pfQTUv0663

— DiEM25 (@DiEM_25) April 26, 2024

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν μόλις λίγες εβδομάδες μετά την απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία του Γιάνη Βαρουφάκη, απαγόρευση που επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Παλαιστίνης στο Βερολίνο, όπου επρόκειτο να μιλήσει. Οι γερμανικές αρχές όχι μόνο απαγόρευσαν την είσοδό του, αλλά περιόρισαν επίσης τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα εντός της χώρας, επεκτείνοντας την απαγόρευση και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Την κινητοποίηση υπέρ της Παλαιστίνης, έξω από το γερμανικό κοινοβούλιο, στην οποία συμμετέχει το ΜέΡΑ25 Γερμανίας, διοργανώνουν οργανώσεις που στηρίζουν την Παλαιστίνη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑΓάζα: Πέθανε το βρέφος που διασώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας τουΗΠΑ: «Καζάνι που βράζει» τα Πανεπιστήμια - Αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε Χάρβαρντ και ΜπράουνΣφοδρές ανταλλαγές πυρών Ισραήλ-Χεζμπολά, πρόταση για προσωρινή κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Keywords
Τυχαία Θέματα