Τρέχοντας ενάντια στον χρόνο: O Μάικλ Κίτον στο «Knox Goes Away»

Η αφήγηση εκκινεί όταν σε ένα δείπνο ο John Knox ζητάει από τη σερβιτόρα καφέ, ξεχνώντας ότι υπάρχει ήδη ένα φλιτζάνι ακριβώς μπροστά του. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει ανησυχητικά συμπτώματα, γι’ αυτό και την επομένη ταξιδεύει στο Σαν Φρανσίσκο προκειμένου να συμβουλευτεί έναν διακεκριμένο νευρολόγο. Η διάγνωση είναι σαφής: Ο Knox βρίσκεται στα πρώιμα

στάδια της νόσου Creutzfeldt-Jacob, μιας σπάνιας νευροεκφυλιστικής διαταραχής για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία. Όπως του εξηγεί ο γιατρός, δεν έχει μήνες, αλλά μόλις μερικές εβδομάδες μέχρι να τον εγκαταλείψει το μυαλό του. «Είναι σαν να πέφτει μια κουρτίνα. Μου τελειώνει ο χρόνος» -το ξέρει. 

Και κάπως έτσι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.

Ο John Knox ωστόσο, είναι εκτελεστής -όχι μία συνηθισμένη περίπτωση hitman, καθώς εκτός από βετεράνος του Πολέμου του Κόλπου, διαθέτει επίσης πτυχίο αγγλικής φιλολογίας και ιστορίας- αλλά και ένας πατέρας στον οποίο προστρέχει ο αποξενωμένος γιος του, Miles, ζητώντας βοήθεια μετά από ένα έγκλημα. «Δεν σου ζήτησα ποτέ τίποτα, αλλά είμαι απελπισμένος», του λέει κι εκείνος βλέπει την τελευταία ευκαιρία να εξιλεωθεί. Ο Miles σκότωσε έναν τύπο που γνώρισε η 16χρονη κόρη του στο διαδίκτυο και την άφησε έγκυο. Το αίμα και τα δακτυλικά του αποτυπώματα είναι παντού και η αστυνομία θα φτάσει άμεσα στον τόπο του εγκλήματος.

Αυτή είναι η τελευταία αποστολή του John Knox και δεν είναι επαγγελματική.

ΟΜάικλ Κίτον επιστρέφει για δεύτερη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη (μετά το crime thriller «The Merry Gentleman» του 2008) με την ταινία -το Variety τη χαρακτηρίζει νουάρ- «Knox Goes Away», αναλαμβάνοντας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μαζί του στο καστ ο Αλ Πατσίνο, που παίζει έναν έμπιστο φίλο, ο Τζέιμς Μάρσντεν στον ρόλο του γιου του και η Μάρσα Γκέι Χάρντεν. Το σενάριο υπογράφει ο Γκρέγκορι Πουαριέ (National Treasure: Book of Secrets).

Η ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 15 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νέες ταινίες: Άγνωστοι Μεταξύ Μας, Madame Web με Ντακότα Τζόνσον και Ο Διάβολος Δεν Υπάρχει

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρέχοντας, O Μάικλ Κίτον, Knox Goes Away,trechontas, O maikl kiton, Knox Goes Away