Βιέννη: Οικολόγοι ακτιβιστές πέταξαν μαύρο υγρό σε πίνακα του Κλιμτ

Ο διάσημος πίνακας ”Θάνατος και ζωή” του Αυστριακού ζωγράφου Γκούσταβ Κλιμτ δέχθηκε την Τρίτη επίθεση με μαύρο υγρό από ακτιβιστές για το κλίμα, ανακοίνωσε το Μουσείο Leopold της Βιέννης. Η πράξη τους έγινε ως διαμαρτυρία για τις γεωτρήσεις πετρελαίου, μια μέρα που η είσοδος στο Μουσείο ήταν ελεύθερη χάρη στη χορηγία μιας εταιρείας πετρελαίου.

Η ομάδα ακτιβιστών ”Τελευταία γενιά” δημοσίευσε στο Διαδίκτυο εικόνες

ενός μέλους τους να χύνει «μαύρο, λιπαρό υγρό» στο τζάμι μπροστά από τον διάσημο πίνακα του Κλιμτ στο Μουσείο Leopold, πριν τον σταματήσει ένα μέλος του προσωπικού ενώ ένας άλλος ακτιβιστής κόλλησε το χέρι του στο προστατευτικό τζάμι.

″Οι συντηρητές εργάζονται για να προσδιορίσουν αν ο πίνακας που προστατεύεται από γυαλί έχει υποστεί ζημιές”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Κλάους Ποκόρνι.

Το επεισόδιο είναι το τελευταίο σε μια σειρά τέτοιων ενεργειών από ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή που επιδιώκουν να ταρακουνήσουν την κοινή γνώμη πετώντας υγρό ή κολλώντας τους εαυτούς τους σε διάσημα έργα τέχνης σε μουσεία. 

Η ομάδα “Letzte Generation” (”Τελευταία γενιά”), στην οποία συμμετέχουν Γερμανοί και Αυστριακοί ακτιβιστές ανέφερε στο Twitter: «Οι νέες γεωτρήσεις για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι η θανατική ποινή για την ανθρωπότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα