Βόρεια Ιρλανδία: Παραίτηθηκε ο ηγέτης του ενωτικού κόμματος - Κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) Τζέφρι Ντόναλντσον μιλάει στα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο αποστακτήριο Hinch, Temple, Βόρεια Ιρλανδία, Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024.

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου Ενωτικού κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας παραιτήθηκε από την θέση του, αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλικά αδικήματα ιστορικού χαρακτήρα, ανέφερε το κόμμα DUP σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή.

Ο Σερ Τζέφρι Ντόναλντσον εγκατέλειψε τη θέση του με άμεση ισχύ εν αναμονή της έκβασης της δικαστικής διαδικασίας, ανέφερε το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) . Σύμφωνα με τους κανόνες του κόμματος, τέθηκε σε αναστολή η ιδιότητα μέλους του. 

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας στη Βόρεια Ιρλανδία ότι ένας 61χρονος άνδρας συνελήφθη και κατηγορήθηκε για σεξουαλικά αδικήματα μη πρόσφατης διάρκειας. Μια 57χρονη γυναίκα κατηγορήθηκε για υποβοήθηση και υποκίνηση πρόσθετων αδικημάτων, ανέφερε η Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας. Και οι δύο ύποπτοι αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο στις 24 Απριλίου.

Η βρετανική αστυνομία γενικά δεν κατονομάζει τους υπόπτους.

Η παραίτηση του Ντόναλντσον, ο οποίος είναι αρχηγός του κόμματος από το 2021, φέρνει το DUP σε σύγχυση ενόψει των βουλευτικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο που αναμένονται αργότερα φέτος. Ως το μεγαλύτερο ενωτικό κόμμα, το DUP είναι η φωνή των ψηφοφόρων της Βόρειας Ιρλανδίας που επιδιώκουν να διατηρήσουν τους ιστορικούς δεσμούς της περιοχής με το Ηνωμένο Βασίλειο.

BREAKING: Sir Jeffrey Donaldson, the leader of the Democratic Unionist Party, has been suspendedhttps://t.co/PAiZ4D1jU3

Keywords
Τυχαία Θέματα