Summer fresh

Γράφει ο Ακτσαλής Ευάγγελος, Πλαστικός Χειρουργός συνεργάτης του doctoranytime.gr

Φρεσκάρετε σώμα και πρόσωπο και ανανεωθείτε εκμεταλλευόμενοι τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Αισθητικής Ιατρικής και Χειρουργικής που προσφέρονται στα ιατρεία μας στην καρδιά Σερρών και Θεσσαλονίκης.

Πρόσωπο – Πρόληψη

Χρόνος, ήλιος, κακή διατροφή και κάπνισμα σταδιακά αλλοιώνουν υφή και ποιότητα του δέρματός μας. Η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία, γι’ αυτό και η αξία της αντηλιακής προστασίας, της

σωστής διατροφής, της ενυδάτωσης, η αποφυγή καπνίσματος και ο ύπνος με σταθερό ωράριο είναι ανεκτίμητη.

Μεσοθεραπεία*/ P.R.P./ BOTOX*/ Υαλουρονικό οξύ*

Για τα πρώτα σημάδια φθοράς (λεπτές ρυτίδες- διάχυτο θάμπος) οι ενυδατικές κρέμες δρουν μόνο επιφανειακά. Η μεσοθεραπεία δρα μέσα στο δέρμα, προσφέροντας μια όψη πιo νεανική, λαμπερή και ανανεωμένη. Στην αυτόλογη μεσοθεραπεία αυξητικοί παράγοντες (P.R.P.) απομονώνονται από το αίμα του ασθενούς και κατόπιν εγχύονται στο πρόσωπο, το λαιμό και τα χέρια, αποκαθιστώντας χαμένο σφρίγος και ελαστικότητα.

Το Βοτοx εγχύεται με λεπτή βελόνα στους μυες που δημιουργούν τις δυναμικές ρυτίδες, απαλύνοντας ή εξαλείφοντάς τες. Η δυσφορία είναι αμελητέα και το αποτέλεσμα διαρκεί 4- 6 μήνες. Το υαλουρονικό απαλύνει στατικές ρυτίδες και προσθέτει όγκο σε ζυγωματικά, χείλη και γωνίες στόματος. Η τεχνική είναι σχετικά ανώδυνη και τα αποτελέσματα άμεσα ορατά. Ο/η ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητα του/ της, ενώ η διάρκεια δράσης είναι ένα έτος.

*(Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ επώνυμα υλικά (Botox- Restylane- Juvederm- Radiesse), πιστοποιημένα από F.D.A. και Ε.Ε.)

Χειρουργικές μέθοδοι

Όταν η χαλάρωση υπερβεί ένα όριο, συνήθως μετά τα 45, το νυστέρι του Πλαστικού Χειρουργού γίνεται αναντικατάστατο. To face– lift αντιμετωπίζει τη χαλάρωση του κάτω ημίσεως του προσώπου, ενώ το neck- lift του λαιμού. Μέσω μικρής τομής μπροστά από το αυτί επανασυσφίγγονται οι χαλαρωμένοι ιστοί και αποκαθίσταται το περίγραμμα σιαγόνας και λαιμού.

Η βλεφαροπλαστική αντιμετωπίζει τα πρώτα σημάδια γήρανσης, τα οποία εμφανίζονται στην συγκεκριμένη περιοχή λόγω χαλαρότητας και λεπτότητας δέρματος. Κατά την λιπομεταφορά το πλεονάζον (συνήθως στην κοιλιά) λίπος εγχύεται όπου επιθυμούμε επιπλέον όγκο (συνήθως ζυγωματικά, ρινοπαρειακές, χείλη). Πλεονέκτημα της τεχνικής είναι η μονιμότητα του αποτελέσματος.

Μαστός – Αυξητική / ανόρθωση/ μειωτική μαστού

Η αυξητική είναι η πιο διαδεδομένη αισθητική επέμβαση παγκοσμίως. Υπό γενική αναισθησία τοποθετούνται τελευταίας γενιάς ενθέματα σιλικόνης διαμέσου μικρής τομής (συνήθως υπομάστια) που δεν επηρεάζει τη λειτουργικότητα του μαστού (αισθητικότητα-θηλασμό). Οι ουλές είναι μακροπρόθεσμα ανεπαίσθητες.

Πτώση μαστού συμβαίνει μετά από απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνες, ενώ η μεγαλομαστία είναι συνήθως συγγενής. Στην ανόρθωση μαστού, όπως και στη μειωτική του, εκτέμνεται η περίσσεια δέρματος και μαστού και ανακατανέμεται το εναπομείναν μαζικό παρέγχυμα ώστε ο μαστός ν’ ανακτήσει το φυσιολογικό σχήμα και μέγεθος. Αμφότερες διενεργούνται υπό γενική αναισθησία και διαρκούν περίπου 3 ώρες.

Σώμα

Η λιποαναρρόφηση είναι ιδανική για τη διόρθωση τοπικής συσσώρευσης λίπους αλλά αδυνατεί να υποκαταστήσει δίαιτα και άσκηση. Υπό τοπική ή γενική αναισθησία (αναλόγως ποσότητας περίσσειας) λίπος αναρροφάται με μικροκάνουλες από συγκεκριμένα μέρη του σώματος (π.χ. εξωτερικούς μηρούς ή γύρω από τους γοφούς). Η ανάρρωση είναι ταχεία.

The post Summer fresh appeared first on Doctoranytime Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα