Δίκη Τοπαλούδη: Η εισαγγελέας «καίει» τους κατηγορούμενους – «Κανένα ελαφρυντικό» (video)

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορούμενους για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας. Στην ολοκλήρωση της αγόρευσής της τα μέλη του ακροατηρίου την χειροκρότησαν με την πρόεδρο να λέει να ζητάει να μην το κάνουν ξανά.

Νωρίτερα, οι δυο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι και οι δυο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ομαδικό βιασμό από κοινού για την φρικτή δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη. Το δικαστήριο, μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας έχει αποσυρθεί για διάσκεψη επί των ελαφρυντικών. Εν αναμονή

των ποινών, με βάση νομικούς κύκλους οι δυο κατηγορούμενοι αναμένεται να τιμωρηθούν με ισόβια κάθειρξη.

Από την πλευράς της, η εισαγγελέας στην τοποθέτηση της ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» κατέληξε στην αγόρευση της η εισαγγελέας, η οποία ακόμη επισήμανε ότι δεν άκουσε αλήθειες μέσα στη δικαστική αίθουσα. Έκανε δε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος. Μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. «Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη», είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Γι’ αυτό τον λόγο ξέσπασε και η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη και μέσα στο δικαστήριο, φωνάζοντας: «Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου. Η μητέρα αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας κλαίγοντας με τον ακροατήριο να την χειροκροτεί. Έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα που φωνάζουν συνθήματα υπέρ της μνήμης της αδικοχαμένης κοπέλας».  

Η μάνα της αδικοχαμένης φοιτήτριας, ξέσπασε την ώρα που αγόρευε στο δικαστήριο ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη, αναφέροντας πως μακάρι η Ελένη να βρίσκονταν στη ζωή.


Βίντεο: newsit.gr

Ομόφωνα ένοχοι και οι δυο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία και βιασμό

Όπως αναφέρθηκε, ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ομαδικό βιασμό από κοινού κρίθηκαν από το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο Αθηνών και οι δυο κατηγορούμενοι για τη φρικτή δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία καθυστέρησε, καθώς η εισαγγελέας εμφανίστηκε πριν από λίγο στο δικαστήριο και μάλιστα κατά την είσοδό της καταχειροκροτήθηκε… Στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν από το πρωί οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας. 

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας αποχώρησε από την αίθουσα, ούσα οργισμένη, και λόγω του γεγονότος πως οι κατηγορούμενοι ζήτησαν ελαφρυντικά. Έχοντας πριν δει και τους δυο κατηγορούμενους, οι οποίοι μπήκαν δυο φορές μέσα στο δικαστήριο, αφού χρειάστηκε, λόγω και της καθυστέρησης να βγουν ξανά έξω.

«Καταστράφηκε η ζωή μου, είστε όλοι υποκριτές! Άνδρες με μπέσα, μην γίνεστε βιαστές» είπε η Κούλα Αρμουτίδου, υποβασταζόμενη αμέσως μετά την απόφαση της ενοχής των δύο κατηγορουμένων. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της.

Υπενθυμίζεται ότι την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ζήτησε την Τετάρτη (13/05) με μια αγόρευση – καταπέλτη η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Αριστοτελία Δόγκα.

Με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, μετά την αγόρευση προσέφερε λουλούδια στην εισαγγελέα και εκείνη ξέσπασε σε δάκρυα. Τότε, ξέσπασε η μητέρα της άτυχης φοιτήτρια κατά των κατηγορούμενων.

Σημειώνεται ότι για την αποτρόπαια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιγράφονται και στο βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι σε δίκη. Ο ροδίτης κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και τα έριξε στον Αλβανό, ενώ και ο δεύτερος τα έριξε στον πρώτο.

Έξω από το δικαστήριο την Παρασκευή (15/05) είχαν μαζευτεί δεκάδες νέοι και ειδικά κορίτσια, που στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη. Οι περισσότεροι από αυτοί σπουδάζουν, μάλιστα, στη Νομική και το ενδιαφέρον για την υπόθεση ήταν πολύπλευρό. Σήκωσαν και πανό που έγραφε: «Λύσσα και οργή για την πατριαρχία, Ελένη δεν ξεχνάμε τη γυναικοκτονία».

Στο δικαστήριο, ήταν να πάει την Παρασκευή (15/05) και η μητέρα του ροδίτη κατηγορούμενου, αλλά ο ψυχίατρος που την εξέτασε, δεν της το επέτρεψε.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι των δυο κατηγορούμενων ένιωθαν και αυτοί τον πόνο των συγγενών της άτυχης φοιτήτριας και είναι χαρακτηριστικό πως την Πέμπτη (14/05), ενώ ήταν να διαβάσουν αποσπάσματα από τη δικογραφία κατά τις αγορεύσεις τους, δεν το έκαναν για να μη φέρουν, σε δύσκολη θέση τους γονείς.

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα