Κορονοϊός: Δύο παιδιά 7 και 14 ετών νοσηλεύονται στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων

Θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν δύο παιδιά στα Ιωάννινα, τα οποία νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της πόλης. Σε καραντίνα έχει γιατρός του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας…

Όπως ανέφερε η «ΕΡΤ», η πρώτη περίπτωση αφορά ένα 7χρονο παιδί, που νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η δεύτερη περίπτωση αφορά 14χρονο που νοσηλευόταν στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Εν τω μεταξύ, σε καραντίνα

τέθηκε γιατρός του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας, που εξέτασε το 14χρονο παιδί, πριν αυτό μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι στα Ιωάννινα είχαμε έξαρση από κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες – με βάση τα στοιχεία της Δευτέρας (19/10), η κατάσταση είναι καλύτερη – και έτσι πάρθηκαν έκτακτα μέτρα (έχουν λήξει). Την Παρασκευή (16/10) χτύπησε «καμπανάκι» για την περιοχή και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μετέβη στην περιοχή και τόνισε ότι είναι κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα.

Στα Ιωάννινα είχαν βρεθεί και έξι κινητές μονάδες του ΕΟΔY και πραγματοποιήθηκαν rapid τεστ. Θετικό σήμα του ιού βρέθηκε στα λύματα της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα