Κορονοϊός: Ο στρατός ελέγχει την τήρηση των κανόνων στις παραλίες στην Ιταλία

Η περιφέρεια της Ρώμης ανακοίνωσε ότι σύντομα πρόκειται να πραγματοποιούνται «ταχεία τεστ» για την ανίχνευση του κορονοϊού σε επιβάτες πούλμαν, που προέρχονται από χώρες με υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, το μέτρο εστιάζει κυρίως στις χώρες Ρουμανία και Βουλγαρία, με ιδιαίτερη αναφορά σε πολλές οικιακές βοηθούς από τις δύο αυτές χώρες που θα επιστρέψουν από τις χώρες τους μετά τις θερινές διακοπές. Η σχετική απόφαση θα υπογραφεί τις αμέσως επόμενες ημέρες από τον πρόεδρο της περιφέρειας του Λατίου -με πρωτεύουσα την Ρώμη – Νικόλα Τζινγκαρέτι.

dir="ltr">Two local areas in Austria and Germany have been fenced off, while France battles a rising infection rate and Italy's region of Campania sets a €1,000 fine for those not wearing mask in closed public spaces. #coronavirus https://t.co/PL110PDP2T

— euronews (@euronews) July 26, 2020


Παράλληλα, από σήμερα άνδρες και γυναίκες του ιταλικού στρατού άρχισαν να πραγματοποιούν ελέγχους σε παραλίες της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας ζητώντας από τους πολίτες να σέβονται τους κανόνες, με τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Τις τελευταίες εβδομάδες, σε αρκετές περιοχές της Ιταλίας, ιδίως σε ελεύθερες πλαζ, παρατηρήθηκε συνωστισμός χωρίς σεβασμό στον επιβεβλημένο μέτρο της κοινωνικής απόστασης.

Στο Μιλάνο, το βράδυ του Σαββάτου (25/07) πραγματοποιήθηκε σειρά ελέγχων στις γραμμές του μετρό. Επιβλήθηκαν δεκατρία πρόστιμα ύψους 400 ευρώ, σε αντίστοιχο αριθμό επιβατών που δεν φορούσαν προστατευτική μάσκα.

Coronavirus: Italy puts millions under quarantine | DW News https://t.co/B9j0CkZ207

[email protected] (@MDSEntertainme1) July 26, 2020


Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, το πρόστιμο που επιβάλλεται σε όποιον δεν φορά μάσκα σε κλειστούς χώρους αυξήθηκε στα 1.000 ευρώ.

Italy's Cassandra: the scientist who challenged WHO guidelines https://t.co/Q3Shj02rSs

Have you noticed that certain Countries or areas who
DID NOT FOLLOW the WHO World Health Organization's GUIDELINES
now have ZERO CASES of covid 19 coronavirus
New Zealand also has no cases

— THE DRIFT (@ntoomesense) July 26, 2020

Domenica 26 luglio 2020
Coronavirus, da ieri 255 nuovi casi, 5 morti e 126 persone guarite https://t.co/QB0m2eqqVy via @RaiNews

— Anguillara Sabazia in Italy (@Anguill_S_Italy) July 26, 2020

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > altsantiri