Κορονοϊός: Σε κατ’ οίκον περιορισμό και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι δήλωσε την Τρίτη (10/03) ότι βρίσκεται προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό στις Βρυξέλλες επειδή είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Επίσης, ο γερμανός Υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ ήρθε σε επαφή με ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στις Βρυξέλλες και τέθηκε προληπτικά σε καραντίνα.

«Το κοινοβούλιο θα συνεχίσει να εργάζεται εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του. Κανένας

ιός δεν μπορεί να παρεμποδίσει την δημοκρατία», αναφέρει ο Σασόλι, ο οποίος είναι Ιταλός, σε ανακοίνωση του.

Τη Δευτέρα (09/03) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να περιοριστούν οι συνεδριάσεις της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτής της εβδομάδας, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η συγκέντρωση εκατοντάδων ευρωβουλευτών στον ίδιο χώρο μπορεί να συμβάλει στην εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφερε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τρίτη (10/03) την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την επιδημία, την κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας και τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ, αλλά δε θα προχωρήσουν σε ψηφοφορίες για κανένα θέμα. Οι συνεδριάσεις της Τετάρτης (11/03) και της Πέμπτης (12/03) ακυρώθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, μετά την έκτακτη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ολομέλεια επρόκειτο αρχικά να φιλοξενηθεί στο Στρασβούργο, αλλά μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες γιατί υπήρξαν ανησυχίες ότι οι μετακινήσεις των ευρωβουλευτών, των βοηθών τους και των υπαλλήλων θα αύξαναν τον κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας.

Εν τω μεταξύ, ο Χορστ Ζεεχόφερ ήρθε σε επαφή με ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στις Βρυξέλλες και τέθηκε προληπτικά σε καραντίνα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ ο Χριστιανοκοινωνιστής Υπουργός αποφάσισε να παραμείνει στο σπίτι του στο Ίνγκολσταντ επειδή πριν λίγες μέρες είχε επαφή με ευρωπαίο αξιωματούχο ο οποίος θεωρείται ύποπτο κρούσμα κορονοϊού.

«Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα του ύποπτου κρούσματος», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Εσωτερικών, Στέβε Άλτερ.

Coronavirus-Verdacht auf Innenminister-Treffen: Horst Seehofer bleibt vorsichtshalber zu Hause https://t.co/PryXPDawpr

— TomBauser (@TomBauser) March 10, 2020


(πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ethnos.gr)

Πηγή: Κορονοϊός: Σε κατ’ οίκον περιορισμό και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα