Λήμνος: Ένα ακριτικό νησί στο προσκήνιο του ελληνικού μπάσκετ

Ένα τολμηρό εγχείρημα είναι σε εξέλιξη στη Λήμνο και αφορά την τοπική κοινωνία, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ. Με στόχο να «ζωντανέψει» το ακριτικό νησί, αλλά και αποκτήσει το πρωτάθλημα της Α1 μια ακόμα ομάδα που μπορεί να αφήσει το στίγμα της. Μιλάμε για τον Ήφαιστο Λήμνου, που θα έχει έδρα τη Μύρινα-πρωτεύουσα του ομώνυμου νησιού-με τα έργα στο γήπεδο να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς…

Με μια κίνηση «ματ», ο επιχειρηματίας, Παντελής Μπούμπουρας και ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος Μπούμπουρα και πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ «Ήφαιστος Λήμνου» Σπύρος Μπούμπουρας, φέρνουν τη Λήμνο στο αθλητικό

προσκήνιο, βοηθώντας πολλαπλά το «γοητευτικό» νησί του Αιγαίου, που κατά τους δύσκολους τουριστικά μήνες του χειμώνα, θα φιλοξενήσει περισσότερους από δέκα χιλιάδες επισκέπτες-φιλάθλους των ομάδων που θα διαγωνιστούν με τον Ήφαιστο Λήμνου στην έδρα του.
Οι προσπάθειες να υπάρξει μεταφορά έδρας του Φάρου από τη Λάρισα στη Λήμνο έγιναν πραγματικότητα. Νησί που είναι η γενέτειρα του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Παντελή Μπούμπουρα.

Η Λήμνος θα «ανέβει» στον χάρτη της χώρας σε αθλητικό επίπεδο και όχι μόνο. Δίνοντας φως στα όνειρα των κατοίκων της περιοχής που για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού του Αιγαίου Πελάγους ομάδα τους θα παίζει με τους κολοσσούς του ελληνικού πρωταθλήματος, «ταξιδεύοντας» τη Λήμνο ανά την Ελλάδα. Και μέσω των αναφορών που θα γίνονται για το νησί μέσω των ΜΜΕ.

Παράλληλα αυτό το γεγονός ενισχύει τόσο την τοπική οικονομία όσο και τους ταλαιπωρημένους κατά τα χρόνια της κρίσης μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που δεν κρύβουν με χαρά, πως το νησί για πρώτη φορά θα βγει από τα στενά του όρια, δίνοντας ενεργά το στίγμα του στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συν τοις άλλοις, νέοι άνθρωποι μπορούν να βρουν εργασία, μέσω των ευκαιριών που ανοίγονται από αυτή την προσπάθεια. Σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και τη συγκεκριμένη περιοχή, η Λήμνος βγαίνει στο «φως», με στόχο να έχει μια φιλόδοξη ομάδα που με επαγγελματισμό και όραμα θα επανατοποθετεί το νησί του Ηφαίστου στη θέση του.

Ο Παντελής Μπούμπουρας είχε αναφερθεί στο παρελθόν στην προσπάθεια που είχε γίνει ώστε να υπάρξει μεταφορά έδρας του Φάρου στην Λήμνο, κάτι που έγινε πραγματικότητα. «Όπως φαίνεται, παρόλο που υπάρχουν πολλά αρκετά εμπόδια, είμαστε σε καλό δρόμο για να έρθει η ομάδα στην Λήμνο. Ο σκοπός μου που αγόρασα αυτή την ομάδα είναι για να πάει στην Λήμνο. Δεν με ενδιαφέρει να παίξει πουθενά αλλού, μόνο στην Λήμνο. Το έκανα γνωστό στον πρόεδρο. Υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Δεν υπάρχει γήπεδο και πρέπει να το αναμορφώσω. Πρέπει να βρούμε τα κατάλληλα σπίτια. Ελπίζω πως στο καινούριο πρωτάθλημα η ομάδα θα παίζει στην Λήμνο. Είμαι ευχαριστημένος και οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα με βοηθούν πάρα πολύ. Έχουν αγκαλιάσει το θέμα. Πιστεύουν πως είναι καλό σε ένα ακριτικό νησί να υπάρχει μία ομάδα. Κάθε Σάββατο η Ελλάδα θα ακούει για την Λήμνο και τους είμαι υπόχρεος εκ των προτέρων», είχε πει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ στην ιστοσελίδα limnosreport.gr. Τώρα όλα αυτά έχουν προχωρήσει.

Ο Ήφαιστος Λήμνου απέκτησε τον Σον Έβανς

Ο Ήφαιστος Λήμνου ενισχύεται, ώστε να έχει καλή παρουσία στην Α1. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την απόκτηση του Σον Έβανς. Ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος συστήθηκε στους Έλληνες φιλάθλους τη σεζόν 2016-17, όταν αγωνίστηκε στο Λαύριο (πέρυσι έως και την 9η αγωνιστική έπαιζε στον Προμηθέα Πατρών), υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους με την ομάδα του ακριτικού νησιού.

Η σχετική ανακοίνωση: «Ο Ήφαιστος Λήμνου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Αμερικανό παίκτη, Sean Evans, ο οποίος έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος στο Λαύριο και στον Προμηθέα. Ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ -σέντερ ύψους 2.03- θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια της ομάδας μας που θα παίξει στη Λήμνο την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Ο Αμερικανός παίκτης γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών και φοίτησε στο πανεπιστήμιο του St. John (NCAA). Την περίοδο 2011-2012 αγωνίστηκε στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στη BG Göttingen και την επόμενη χρονιά (2012-2013) στην ομάδα Idaho Stampede (NBDL), για να μετακομίσει στη Νότια Κορέα (2013-2014) και στην Anyang KGC. Την επόμενη σεζόν (2014-2015) βρέθηκε στο Ισραήλ αρχικά για λογαριασμό της Hapoel Eilat για να πάει εν συνεχεία (την ίδια χρονιά) στη Hapoel Holon. Την περίοδο 2015-2016 αγωνίστηκε στην Τουρκία (Sakarya BB), για να έρθει στη χώρα στα μέσα της σεζόν του 2017 για λογαριασμό του Λαυρίου. Ξεκίνησε τη σεζόν 2017-2018 στον Προμηθέα Πάτρας, για να παίξει στη συνέχεια στη Boca Juniors και να ολοκληρώσει τη χρονιά στη Rabotnicki».

****Ο Ήφαιστος Λήμνου έχει εκφράσει και τα θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Ήφαιστος Λήμνου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σωκράτη Κόκκαλη για τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου τους γιου, Σωκράτη Σ. Κόκκαλη, ο οποίος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή. Ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια Κόκκαλη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα