Οι αφορισμοί του Καλαβρύτων στους θεατές της παράστασης «Πλούτος»

«Άστραψε και βρόντηξε» για μία ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Στο στόχαστρο του βρέθηκαν οι πολίτες που το βράδυ της Τρίτης παρακολούθησαν στο Αίγιο την παράσταση «Πλούτος».
Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο κ. Αμβρόσιος απευθυνόμενος προς τους θεατές της παράστασης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «δεν επερίμενα ποτέ, ότι θα τρέχατε για να χειροκροτήσετε κάποιους Ηθοποιούς, αριστερής κουλτούρας, οι οποίοι με χυδαίο τρόπο θα αναφέρονταν στο πρόσωπό μου».

Ο κατά τα άλλα «Άγιος» Μητροπολίτης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αγαπητοί

Αιγιώτες και Αιγιώτισσες,

Απευθύνομαι προς τους 1.200 περίπου θεατές, οι οποίοι κατέκλυσαν το Θέατρο «Γεώργιος Παππάς» στο Αίγιο, για να παρακολουθήσουν την γεμάτη χυδαιολογίες παράσταση «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη. Ήταν μια παράσταση… για την οποία είχε προαναγγελθεί , ότι μεταξύ άλλων θα χλευάσουν και το ταπεινό πρόσωπό μου.

Όλοι εσείς που σπεύσατε να προαγοράσετε τα εισιτήρια, ώστε αυτά να εξαντληθούν πολύ ενωρίς και όλοι εσείς, οι οποίοι καταχειροκροτήσατε τους Ηθοποιούς κ. Κιμούλη και την παρέα του, ακούοντας τις βωμολοχίες των και βλέποντας την κακοποίηση του προσώπου μου, παρακαλώ να δεχθείτε την ευγνωμοσύνην μου!

Δεν επερίμενα ποτέ, ότι θα τρέχατε για να χειροκροτήσετε κάποιους Ηθοποιούς, αριστερής κουλτούρας, οι οποίοι με χυδαίο τρόπο θα αναφέρονταν στο πρόσωπό μου. Με την ευκαιρία ας χαίρεται και η Δημοτική Αρχή του Αιγίου για το κατόρθωμά της!
Επιστεγάζοντας το παρόν σημείωμά μου θα προσπαθήσω να ζητήσω μια επικοινωνία με την κα Δαμανάκη, για να μοιρασθούμε τον πόνον μας.
Αγαπητέ μοι κ. Δήμαρχε της Αιγιάλειας,
Αγαπητοί μου Αιγιώτισσες και Αιγιώτες,

Αδελφοί μου και Παιδιά μου,

Δεχθήτε την ευγνωμοσύνην μου! Με την παρουσία σας, με τα χειροκροτήματά σας, γενικώς με τον τρόπο σας, μου εχαρίσατε το πιο σπουδαίο Βραβείο! Το μεγαλύτερο Βραβείο της ζωής μου.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα