Πειθαρχική δίωξη κατά του καθηγητή στις Σέρρες – Απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του

O καθηγητής να απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του, ενώ σε κάθε περίπτωση, η Σύγκλητος αποφάσισε να συμβαδίσει με όποια απόφαση λάβει το ΥπουργείοΣοκάρουν οι μαρτυρίες φοιτητριών«Αν δείξεις λίγος στήθος, θα περάσεις»

Την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του καθηγητή, που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση δωροληψιών σε βάρος φοιτητών, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή της συνεδρίαση στις Σέρρες η Σύγκλητος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα,

η Σύγκλητος αποφάσισε να δώσει εκ των προτέρων τη σύμφωνη γνώμη της για την αποχή του καθηγητή από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αναλυτικότερα, με ανακοίνωση του, το εκπαιδευτικό ίδρυμα ενημερώνει πως η Σύγκλητος αποφάσισε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος του καθηγητή, μέσω του πρύτανη του Ιδρύματος, για τις πράξεις της «δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση δια απειλής άλλης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος κατ’ επάγγελμα και όσων ακόμα πράξεων προκύψουν από τον έλεγχο της δικογραφίας και συνιστούν πειθαρχικά αδικήματα».

Επίσης, η Σύγκλητος αποφάσισε, το εκπαιδευτικό ίδρυμα να παραστεί στην ποινική δική ως πολιτικός ενάγων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Σοκαριστική μαρτυρία φοιτήτριας

Την περιπέτεια που έζησε σαν φοιτήτρια με τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που χρηματιζόταν για να περάσει τους φοιτητές περιέγραψε στο «Καλημέρα Ελλάδα» μία κοπέλα, που αποφοίτησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Όπως είπε η ίδια την είχε προσεγγίσει το επίμαχο φροντιστήριο, με το οποίο «έκανε τις δουλειές» ο κατηγορούμενος καθηγητής, μέσω Facebook. Στο μήνυμα που είχε λάβει γινόταν σαφές ότι, αν γραφόταν στο φροντιστήριο, θα περνούσε στο μάθημα του καθηγητή. «Μου είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι η επιτυχία ήταν σίγουρη», είπε και συμπλήρωσε πως, «ούτε θυμάμαι πόσες φορές με είχε κόψει στο μάθημα».

Το ποσό που πλήρωσε εκείνη για να περάσει το εν λόγω μάθημα ήταν 300 ευρώ και ερωτηθείσα γιατί δεν έκανε καταγγελία, απάντησε πως «τότε αυτό που με ενδιέφερε ήταν να πάρω το πτυχίο μου».

«Αν δείξεις λίγο στήθος, θα περάσεις»

«Μου είχαν πει ότι, αν πάω και δείξω λίγο στήθος, θα περάσω το μάθημα! Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο», αναφέρει μια άλλη φοιτήτρια, η οποία έπιασε δουλειά για να βρει τα 2.250 ευρώ που απαιτούνταν για να περάσει τα μαθήματά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πειθαρχική, Σύγκλητος, ΤΕΙ – Απαλλάσσεται,peitharchiki, sygklitos, tei – apallassetai