Ποιες από τις οκτώ προτάσεις για το Brexit συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Μπορεί και οι οκτώ προτάσεις για το Brexit που τέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων να απορρίφθηκαν, ωστόσο κάποιες από αυτές συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον.

Αναλυτικότερα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και όχι μόνο από πλευράς ψήφων, συγκέντρωσε η πρόταση που φορά στη διεξαγωγή επιβεβαιωτικού δημοψηφίσματος

για την οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit, η οποία κατατέθηκε από το μέλος των Εργατικών, Μάργκαρετ Μπέκετ. Αυτή η πρόταση έλαβε τις λιγότερες αρνητικές ψήφους μετά την πρόταση για την τελωνειακή ένωση.

Μάλιστα, υπήρξαν βουλευτές που σημείωσαν ότι οι δύο προτάσεις, αν και απορρίφθηκαν, συγκέντρωσαν περισσότερα «ναι» από όσα η Συμφωνία Αποχώρησης.

Συγκεκριμένα, η πρόταση για την τελωνειακή ένωση – η οποία καταψηφίστηκε με 8 ψήφους διαφορά – ίσως κατάφερνε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία, εάν συμμετείχαν στη διαδικασία τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που έλειπαν από την ψηφοφορία κατόπιν εντολής του Συντηρητικού Κόμματος.

Αναφορικά με την πρόταση για επιβεβαιωτικό δημοψήφισμα, σημειώνεται ότι δεν έγινε δεκτή για 27 ψήφους, όσοι δηλαδή ήταν και οι βουλευτές του Εργατικού κόμματος που την καταψήφισαν.

Ακόμα, 111 βουλευτές του Εργατικού κόμματος εναντιώθηκαν στη γραμμή του κόμματος για την ολοκλήρωση του Brexit, ψηφίζοντας υπέρ της ανάκλησης της διαδικασίας βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Υπέρ της πρότασης για αποχώρηση χωρίς συμφωνία τάχθηκαν 160 βουλευτές, ανάμεσα σε αυτούς τρεις βουλευτές του Εργατικού κόμματος, ενώ ο πρόεδρός του, Ίαν Λάβερι, τάχθηκε επίσης υπέρ μιας «διαχειρίσιμης» εκδοχής της αποχώρησης χωρίς συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα