Πολυτεχνείο: Επεισόδια στο ΑΤ Κολωνού, προηγήθηκε προσαγωγή – Μολότοφ στο ΑΤ Συκεών (video)

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης (17/11) στον Κολωνό έξω από το αστυνομικό τμήμα, μετά τη προσαγωγή ενός ατόμου, ενώ φέρεται να τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί. Στη Θεσσαλονίκη συνέβη καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Συκεών – Νεαπόλεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Κολωνό βρέθηκε και ο πατέρας του προσαχθέντος, ο οποίος φέρεται να υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Στην περιοχή συγκεντρώθηκαν νεαροί για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να διαμαρτυρηθούν για την

προσαγωγή. Δημιουργήθηκε ένταση, όταν στο σημείο έκαναν την εμφάνισή τους άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ λίγη ώρα αργότερα εστάλησαν και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ στην περιοχή. Εξαιτίας της έντασης, έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό στον Σταθμό Λαρίσης και τα Σεπόλια.

Καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Συκεών – Νεαπόλεως

Εν τω μεταξύ, αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ πέταξαν άγνωστοι, πριν από λίγη ώρα, στο αστυνομικό τμήμα Συκεών – Νεαπόλεως, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκλήθηκαν ζημιές ούτε αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Οι δράστες, που κατά τις ίδιες πηγές, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, διέφυγαν μετά την πράξη τους προς άγνωστη κατεύθυνση. Από τις μολότοφ προκλήθηκε μικρή εστία φωτιάς μπροστά από το τμήμα, αλλά έσβησε πριν φτάσει στο σημείο η πυροσβεστική.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη στην περιοχή έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ διεξάγονται προσαγωγές υπόπτων.


Το κλίμα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μυρίζει «μπαρούτι» μετά τα επεισόδια που συνέβησαν στην Πανεπιστημίου, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, και τις δεκάδες προσαγωγές ατόμων, με το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δίνει τις δικές τους εξηγήσεις. Μεγάλη ένταση είχαμε τόσο στη «νύφη» του Θερμαϊκού, όσο και στην Πάτρα.

Φωτογραφίες, βίντεο: GrTimes

Keywords
Τυχαία Θέματα