Πότε θα καταβληθούν οι αυξημένες συντάξεις χηρείας – Στο 70% η αναπλήρωση

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να δουν τις αυξήσεις των ποσοστών αναπλήρωσης οι 65.850 δικαιούχοι των συντάξεων χηρείας, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας.

Το ποσοστό θα ανέλθει στο 70%, έναντι του 50% που ισχύει σήμερα και οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν τις αυξήσεις στους λογαριασμούς τους προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι θα λάβουν τα νέα αυξημένα ποσά μεταξύ 25 και 27 Σεπτεμβρίου, καθώς οι συντάξεις Οκτωβρίου καταβάλλονται για τους συνταξιούχους

των πρώην ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ την Τετάρτη 25 του μήνα, και για το ΙΚΑ, το Δημόσιο και το ΝΑΤ στις 27 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε και ειδική αναφορά στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας. Μάλιστα, εξήγγειλε «πόλεμο» στην υποδηλωμένη εργασία με συστηματικούς ελέγχους αλλά και πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως στόχος είναι να αντιμετωπιστεί δραστικά το φαινόμενο της υποδηλωμένης εργασίας με συστηματικούς ελέγχους, να καταπολεμηθεί η ανεργία και να αποκατασταθεί η κανονικότητα στην αγορά εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα