Πρόστιμο 1,5 δισ.ευρώ στη Google από την ΕΕ για παράνομες διαφημιστικές της πρακτικές

Ακριβά θα στοιχίσουν στη Google οι παράνομες διαφημιστικές της πρακτικές. Θα κληθεί να πληρώσει το αστρονομικό ποσό ύψους 1,49 δισ.ευρώ ως πρόστιμο που της επέβαλαν οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Το πρόστιμο επιβλήθηκε διότι η Google κατηγορείται πως ότι επέβαλε έναν αριθμό περιοριστικών όρων στα συμβόλαια που συνήψε με τρίτους διαδικτυακούς ιστοτόπους (όπως οι διαδικτυακοί έμποροι λιανικής ή οι εφημερίδες). Με αυτόν

τον τρόπο εμπόδιζε τους ανταγωνιστές της από το να τοποθετούν συναφείς διαφημίσεις στους ιστοτόπους αυτούς. Το πρόστιμο αφορά το διαφημιστικό της τμήμα AdSense.

Σχετικά μάλιστα δημοσίευση στο Twitter έκανε η Mαργκαρέτε Βεστάγκερ επίτροπος της Κομισιόν για θέματα ανταγωνισμού.

Ανακοίνωσε πως η ΕΕ επέβαλλε το ιλιγγιώδες αυτό πρόστιμο στον αμερικανικό κολοσσό για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού στον τομέα της διαφήμισης. Πρόκειται για το τρίτο πρόστιμο που επιβάλλεται στη Google τα τελευταία τρία χρόνια.

The third @Google case: @Google is fined €1,49bn for illegal practices in search advertising brokering to cement its dominant market position. They shouldn’t do that – it denied consumers choice, innovative products and fair prices.

— Margrethe Vestager (@vestager) March 20, 2019


O αποκλεισμός των αντιπάλων να μην μπορούν να εμφανίζονται στην online αναζήτηση διαφημίσεων, περιορίζει την επιλογή των καταναλωτών και τις μοιρασμένες τιμές στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα