Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις – «Γράψαμε ένα έπος το 1974 στην Κύπρο»

«Στην Κύπρο, η Τουρκία, θα συνεχίσει να είναι η εγγύηση της ειρήνης και της ασφάλειας»«Στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο, δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο»«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιβιώσει κάποια απόφαση, χωρίς την παρουσία, την έγκριση, τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας»«Όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι
θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας»

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, να τονίζει σε ομιλία του στην Άγκυρα ότι «ένα έπος έχει γραφτεί και το 1974 στην Κύπρο. Από τους ήρωες μας, τους νεκρούς μας και από εσάς. Εμείς ήρθαμε πιο αργά στην Κύπρο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 1974. Είχαμε έρθει στην Κύπρο για να σας βοηθήσουμε, όμως εσείς είχατε τελειώσει τη δουλειά».

Παράλληλα, ανέφερε πως «στην Κύπρο, η Τουρκία, θα συνεχίσει να είναι η εγγύηση της ειρήνης και της ασφάλειας, στα πλαίσια των συμφωνιών συμμαχίας και εγγυήσεων και να υπερασπίζεται να δικαιώματα και τα συμφέροντα της».

«Στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο, είμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των θεμάτων στα πλαίσια της καλής γειτονίας, της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου. Όμως, δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιβιώσει κάποια απόφαση, χωρίς την παρουσία, την έγκριση, τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας», συμπλήρωσε.

«Γι’ αυτό αναμένουμε από όλους να μένουν μακριά από προκλήσεις, να δείχνουν κατανόηση και να συναισθάνονται τις καταστάσεις. Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας. Σε αυτό το θέμα δεν κάνουμε καμία υποχώρηση. Σε αυτό το θέμα θα συνεχίσουμε να είμαστε της αντίληψης “αν πεθάνω γίνομαι ήρωας, αν ζήσω γίνομαι βετεράνος”», δήλωσε ως απάντηση στον έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα