Θέλει την κούπα του Europa League ο Σωκράτης – Χωρίς… VAR αδικήθηκε η Μπενφίκα

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θέλει να κατακτήσει με την Άρσεναλ το Europa League και το είπε ξεκάθαρα, μετά την πρόκριση κόντρα στη Νάπολι, με τον έλληνα άσο να κάνει πανηγυρικό ποστ και στα social media. Το VAR δεν υπάρχει στη διοργάνωση, εν αντιθέσει με το Champions League,

και η Μπενφίκα αδικήθηκε στη Φρανκφούρτη.

Σύνθημα κατάκτησης του Europa League έδωσε, λοιπόν, ο Sokratis. «Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας, στα πρώτα 60 λεπτά. Αυτή την φορά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, αμυνόμασταν πολύ καλά. Τώρα είναι η στιγμή να συλλέξουμε τους καρπούς της προσπάθειά μας. Πρέπει να μπούμε στις τέσσερις πρώτες στο πρωτάθλημα και γιατί όχι, να κερδίσουμε το Europa League», είπε ο 30χρονος αμυντικός, που αγωνίστηκε την Πέμπτη (18/4) στο «Σαν Πάοολο» σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και μαζί με τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο, που ήταν εκτός αποστολής, εξακολουθούν ως οι μοναδικοί έλληνες, οι οποίοι συνεχίζουν στα ημιτελικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Χούτερ: Οφσάιντ το γκολ του Κόστιτς, τυχεροί που δεν υπήρχε VAR

Στη Φρανκφούρτη, η Άιντραχτ νίκησε 2-0 τη Μπενφίκα και με το 4-2 στον πρώτο αγώνα πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η γερμανική ομάδα έκανε το 1-0 με γκολ οφσάιντ, κάτι που δεν δόθηκε, αφού στο Europa League δεν υπάρχει VAR. Ο προπονητής της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Άντι Χούτερ, παραδέχτηκε ότι αυτό το τέρμα θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ.

«Ήμασταν τυχεροί που δεν υπήρχε VAR. Ο Κόστιτς ήταν οφσάιντ, αλλά βλέποντας όλη την εικόνα λέω ότι ήταν μία νίκη που αξίζαμε», δήλωσε ο αυστριακός προπονητής και συμπλήρωσε: «Ναι, ήταν το τέλειο παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Παίξαμε πολύ καλά, δεν δώσαμε χώρο στη Μπενφίκα. Είχαμε καλή δομή. Η Μπενφίκα έχει σημαντικούς παίκτες όπως ο Ζόνας, Σάλβιο και Πίτσι. Η υπομονή που δείξαμε μας βοήθησε να περάσουμε».

«Το ταξίδι συνεχίζεται. Ίσως μια έκπληξη για πολλούς. Ήταν μια όμορφη νύχτα, βρισκόμαστε στους ημιτελικούς. Προχωρήσαμε μέσω της Σαχτάρ, της Ίντερ και της Μπενφίκα και αυτό με γεμίζει, ως προπονητή αυτής της φανταστικής ομάδας», είπε, ακόμα, ο Άντι Χούτερ.

Adi Hütter confirma gol impedido do Eintracht e reconhece: “Tivemos sorte por não haver VAR” https://t.co/uDxeXmEaho pic.twitter.com/Mcdu0qxP0D

— Futebol Internacional VAVEL (@FutMundo_VAVEL) 19 Απριλίου 2019

Οι φίλαθλοι της Άιντραχτ πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση της ομάδας τους, χωρίς να τους… εμποδίσουν οι διαφημιστικές πινακίδες:

Έμερι: Ίσως ο τελευταίος αγώνας του Ράμσεϊ, υπερήφανος για τους παίκτες μου

Ο Άαρον Ράμσεϊ μπορεί να έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με την Άρσεναλ, όπως τόνισε ο Ουνάι Έμερι, μετά τον αγώνα στη Νάπολι. Βλέπετε, ο διεθνής άσος αναμένεται να ενταχθεί στην Γιουβέντους μετά την υπογραφή τετραετούς συμβολαίου με τους πρωταθλητές της Serie A τον Φεβρουάριο. Ο ισπανός τεχνικός αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Ράμσεϊ με τον Μιχταριάν στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Ουαλός αισθάνθηκε τράβηγμα στο μηρό.

«Είναι ένας μυϊκός τραυματισμός και συνήθως πρόκειται για μερικές εβδομάδες αποχής», δήλωσε ο Ουνάι Έμερι και συμπλήρωσε, δηλώνοντας πάντως ικανοποιημένος από την νίκη και την πρόκριση της αγγλικής ομάδας: «Δεν ξέρω αν θα τον δούμε πάλι πριν από το τέλος της σεζόν. Δεν ξέρω αν ήταν ο καλύτερος αγώνας μας, ήταν σίγουρα ένας καλός αγώνας, κερδίσαμε μία μεγάλη ομάδα, το σημαντικότερο είναι να δουλέψουμε με αυτόν τον τρόπο και να παραμείνουμε σταθεροί, για να επιτύχουμε τους τελικούς μας στόχους. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Ευχαριστώ τους 1.100 οπαδούς που ήρθαν εδώ, νομίζω ότι τους ανταμείψαμε. Είμαι επίσης πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου. Αυτή η διοργάνωση καθίσταται πολύ σημαντική, δεν είναι απλώς ένα τρόπαιο αλλά σου δίνει την ευκαιρία να παίξεις στο επόμενο Champions League».

Unai Emery is proud of the ‘personality’ shown by his side to get through a tough Europa League tie against Napoli pic.twitter.com/CKqrTH4OLj

Arsenal FC News (@ArsenalFC_fl) 19 Απριλίου 2019

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα