Τη Δευτέρα το «τελευταίο αντίο» στον σπουδαίο Ηλία Ρωσίδη

Το «τελευταίο αντίο» στον σπουδαίο Ηλία Ρωσίδη θα πουν την ερχόμενη Δευτέρα (30/12) συγγενείς και φίλοι στις 11 το πρωί.

Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (28/12) η κηδεία του παλαίμαχου διεθνούς άσου του Ολυμπιακού, που «έφυγε» την Παρασκευή (27/12), θα διεξαχθεί στο ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Μοσχάτο, ενώ θα ακολουθήσει η ταφή του στο νεκροταφείο της Νίκαιας.

Σημειώνεται πως

αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες μορφές του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν το πρώτο μπακ που έπαιξε όλη την πλευρά, περνώντας στην εποχή του για πρώτη φορά το κέντρο του γηπέδου. Συνέβαλε τα μέγιστα στο να αποκτήσει ο Ολυμπιακός το προσωνύμιο «Θρύλος».

Με την «ερυθρόλευκη» φανέλα πήρε εννέα πρωταθλήματα και δέκα κύπελλα. Aπό το 1961 μέχρι και το 2012, σε ηλικία 85 ετών, δεν έλειψε ούτε σε ένα επετειακό παιχνίδι του συνδέσμου βετεράνων του Ολυμπιακού απέναντι στους παλαίμαχους της Προοδευτικής, που διεξάγεται πάντα τη Μεγάλη Παρασκευή.

Με την Εθνική Ελλάδας έκανε 29 συμμετοχές, ενώ συμμετείχε το 1952 στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπήρξε μάλιστα από τους λαμπαδηδρόμους στους Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr, intime.gr

Πηγή: Τη Δευτέρα το «τελευταίο αντίο» στον σπουδαίο Ηλία Ρωσίδη - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα