3 φανταστικοί προορισμοί για εκδρομή κοντά στην Αθήνα

3 προτάσεις για διήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα - Όμορφα ταξίδια 48 ωρών σε σε Μαίναλο, Ορεινή Κορινθία ή Ναύπλιο

Αν θες να οργανώσεις μια διήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα, έστω και την τελευταία στιγμή, οι επιλογές είναι πολλές. Μια απόδραση από τους ρυθμούς της πόλης δε θα σου φτιάξει απλά τη διάθεση, αλλά θα σου προσφέρει στιγμές που όλοι έχουμε τόσο μεγάλη

ανάγκη.

Τι χρειάζεσαι; Χρόνο, διάθεση, παρέα και ένα αυτοκίνητο. Σε κάθε περίπτωση συμφωνα με το exploringgreece.tv, αν έχεις όλο το πακέτο για ταξίδια, ελκυστικοί προορισμοί είναι εκεί, και σε περιμένουν - είτε ψάχνεις ορεινά και λίμνες, είτε είσαι φανατικός λάτρης της θάλασσας. Ακολουθούν τρεις προτάσεις για ένα weekend κοντά στην Αθήνα.

Τρεις προτάσεις για διήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα

Μαίναλο

Ένας προορισμός που θα αγαπήσεις είτε τις φθινοπωρινές, είτε τις χειμωνιάτικες αποδράσεις σου. Το Μαίναλο και τα χωριά του σε περιμένουν για ένα ξεκούραστο και χαλαρωτικό σαββατοκύριακο προσφέροντάς σου απλόχερα τη φύση αλλά και το υψηλό επίπεδο παροχών στα καταλύματα και τα καταστήματα εστίασης. Δεν είναι εύκολο να αποφασίσεις σε ποιο χωριό του Μαινάλου να έχεις τη βάση σου αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί το Μαίναλο δεν είναι ο προορισμός που θα επιλέξεις για μία και μοναδική φορά.

Αν βρίσκεσαι πρώτη φορά στην περιοχή, σου προτείνουμε να επιλέξεις Δημητσάνα ή Βυτίνα και να γνωρίσεις για αρχή αυτά τα δύο πανέμορφα και γραφικά χωριά. Η Δημητσάνα, το ορεινό στολίδι που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή και είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδοσιακά χωριά της Ορεινής Αρκαδίας. Στα πολύ θετικά της Δημητσάνας είναι ότι αποτελεί προορισμό για πολλά και διαφορετικά είδη διακοπών. Οπότε το σίγουρο είναι ότι δε θα σε απογοητεύσει.

Αθήνα - Δημητσάνα απόσταση: 203 χιλιόμετρα - Εκτιμώμενος χρόνος ταξιδιού: 2 ώρες και 30 λεπτά

Ορεινή Κορινθία

Ορεινός και ο επόμενος φθινοπωρινός προορισμός και η Ορεινή Κορινθία δε θα μπορούσε να λείπει από τις προτάσεις μας. Μόλις 140 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, τα Τρίκαλα της Κορινθίας είναι ό,τι πρέπει αν σε... κούρασε η θάλασσα ή αν είσαι απλώς πιο ορεινός τύπος όσον αφορά τις διακοπές σου.

Ολόκληρη η περιοχή είναι μια ωδή στη φύση και σίγουρα θα τη λατρέψουν και οι μικρότεροι της οικογένειας που θα το ρίξουν στην εξερεύνηση. Αν τώρα θες να το πας ένα βήμα παραπέρα και να δεις και τα κρυμμένα μυστικά της περιοχής, εκτός από τη λίμνη Δόξα, μην παραλείψεις να επισκεφθείς τη μικροσκοπική λίμνη Δασίου. Το σκηνικό είναι παραμυθένιο... Όπως και η ολόκληρη η περιοχή!

Αθήνα - Τρίκαλα Κορινθίας απόσταση: 145 χιλιόμετρα - Εκτιμώμενος χρόνος ταξιδιού: 1 ώρα και 50 λεπτά

Διήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο

Αν τώρα δε θες να αποχωριστείς ακόμη τη θάλασσα και την αύρα της τότε η επιλογή - σταθερή αξία είναι το Ναύπλιο. Η πόλη που σε μαγνητίζει όλες τις εποχές του χρόνου και πάντα υπόσχεσαι να επιστρέψεις. Η πόλη που σου προσφέρει απλόχερα ακόμη και το φθινόπωρο λίγο καλοκαιρινό αέρα και νοητά μεταφέρεσαι στις τελευταίες μέρες του Αυγούστου. Αποτελεί ιδανικότατη επιλογή για όλες τις εποχές, μια σούπερ πρόταση για ένα Σαββατοκύριακο.

Η πόλη έχει συνδεθεί με την ιστορία της Ελλάδας αλλά και με δύο από τα πιο σημαντικά πρόσωπα: τον Ιωάννη Καποδίστρια και φυσικά τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, αφού στο Ναύπλιο φυλακίστηκε. Δε γίνεται, επομένως, να πας σε αυτή την πόλη και να μη νιώθεις την επιθυμία να δεις ιστορικά σημεία της. Μια καλή εκδρομή από την Αθήνα, πάντως, θα πρέπει να συνδυάζεται όχι μόνο με την καλοπέραση των... ματιών αλλά και της κοιλιάς. Και το Ναύπλιο θα πρέπει να ξέρετε ότι δε φημίζεται μόνο για την ιστορία του, αλλά και για τις γεύσεις του. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε παγωτό πριν το ταξίδι της επιστροφής.

Αθήνα - Ναύπλιο απόσταση: 138 χιλιόμετρα - Εκτιμώμενος χρόνος ταξιδιού: 2 ώρες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αθήνα,athina