Mundobasket 2023: Άλλη κλάση οι Λιθουανοί, κατέρρευσε και επιστρέφει... σπίτι η Ελλάδα - Το πανόραμα της διοργάνωσης

Η Ελλάδα πάλεψε, στο πρώτο ημίχρονο είχε ένα «εκρηκτικό» διάστημα αλλά δε τα κατάφερε απέναντι στην Λιθουανία και αποκλείστηκε από την οκτάδα. Ολική «εξαφάνιση» στο δεύτερο ημίχρονο, ήττα με 92-67.

Ο τραυματισμός του Ντίνου Μήτογλου λίγα 24ωρα πριν το τζάμπολ ήταν το τελειωτικό «χτύπημα» στην Εθνική Ομάδα, η οποία το πάλεψε καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά, προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά δεν θα βρίσκεται και στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Λιθουανία ξεκίνησε πολύ δυνατά, η Ελλάδα

αντέδρασε και προηγήθηκε, όμως Ουόκαπ και Λαρεντζάκης δεν άντεξαν στο δεύτερο ημίχρονο και η Εθνική «κατέρρευσε» σε κάθε τομέα, γνωρίζοντας την ήττα και συνάμα τον αποκλεισμό.

Πλέον, έμεινε μόνο η αναμέτρηση απέναντι στο Μαυροβούνιο (έχουν αποκλειστεί και οι δύο) με την Ελλάδα να τερματίζει μεταξύ 9ης και 16ης θ΄΄εσης και να εξασφαλίζει την παρουσία της σε προ-ολυμπιακό τουρνουά το καλοκαίρι του 2024, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ουόκαπ και Λαρεντζάκης οδηγούσαν την εθνική στο πρώτο μέρος, στο οποίο προηγήθηκε και με +8, αλλά το β΄ μέρος ανήκε στην παρέα του Γιόνας Βαλαντσιούνας που εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά ήδη από σήμερα (1/9), αφήνοντας εκτός και το Μαυροβούνιο, τελευταίο αντίπαλο των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη την Κυριακή (3/9).

Mundobasket 2023: Η «έκπληξη» Πουέρτο Ρίκο, η τεράστια νίκη της Λετονίας και ο κίνδυνος αποκλεισμού για Ισπανία

Όσον αφορά τις υπόλοιπες αναμετρήσεις και το πανόραμα της διοργάνωσης, ήδη έγιναν γνωστές οι 4 ομάδες από τους 8 της διοργάνωσης (ξεκαθάρισαν οι δύο όμιλοι), ενώ στους υπόλοιπους θα γίνει... μάχη για τις άλλες 4 θέσεις που θα συμπληρώσουν την τελική οκτάδα.

Η Ιταλία και το Πουέρτο Ρίκο επικράτησαν της Σερβίας και της Δομινικανής Δημοκρατίας αντίστοιχα (78-76 και 102-97), φέρνοντας τον πρώτο όμιλο της Β' φάσης σε απόλυτη ισορροπία (3-1) και όλα θα κριθούν την Κυριακή 3/9. Όποιος κερδίσει στους αγώνες Ιταλία - Πουέρτο Ρίκο και Σερβία - Δομινικανή Δημοκρατία, θα προκριθούν στην οκτάδα.

ΗΠΑ και Λιθουανία κέρδισαν Μαυροβούνιο και Ελλάδα αντίστοιχα (85-73 και 92-67), και την Κυριακή αγωνίζονται για την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ Ελλάδα και Μαυροβούνιο θα αγωνιστούν... χωρίς άγχος για την τρίτη θέση του ομίλου.

Γερμανία και Σλοβενία εξασφάλισαν την πρόκριση στην οκτάδα, καθώς επικράτησαν της Γεωργίας και της Αυστραλίας αντίστοιχα (100-73 η Γερμανία και 91-80), εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην οκτάδα και ο αγώνας μεταξύ τους την Κυριακή θα κρίνει την πρώτη θέση.

Τέλος, στον τελευταίο όμιλο ο Καναδάς ηττήθηκε από τη Βραζιλία (65-69), ενώ η Λετονία «σοκάρε» την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (69-74) και πλέον υπάρχουν «ανοιχτές παρτίδες» για την τελευταία αγωνιστική. Όποιος κερδίσει στους αγώνες Βραζιλία - Λετονία και Ισπανία - Καναδάς προκρίνεται.

#MUNDOBASKET_2023 #ΕΘΝΙΚΗ_ΕΛΛΑΔΑΣ #ΕΘΝΙΚΗ_ΟΜΑΔΑ #ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα