Αυστηρό μήνυμα Μαρινάκη για οπαδική βία - Πότε «ανοίγουν» τα γήπεδα

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χαρακτήρισε προσωρινό τον προγραμματισμό κλεισίματος των ποδοσφαιρικών γηπέδων στην προσπάθεια καταστολής της οπαδικής βίας.

Εφ’ όλης της ύλης της τρέχουσας επικαιρότητας τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη, με έμφαση στο μείζον ζήτημα της οπαδικής βίας και των αυστηρών μέτρων αποτροπής ανάλογων -με τον σοβαρό τραυματισμό

του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική χειροβομβίδα- θλιβερών περιστατικών.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η λήξη του μέτρου κλεισίματος των ποδοσφαιρικών γηπέδων το Φεβρουάριο είναι ένας προγραμματισμός προσωρινός. Ενώ, αναφορικά με τα εξαγγελθέντα μέτρα για την οπαδική βία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι σε περίπτωση που η συμπεριφορά του συνόλου των ΠΑΕ και των φιλάθλων δεν είναι η δέουσα, το μέτρο θα παραταθεί.

Υπόθεση Μπελέρη και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε την πάγια ελληνική διπλωματική θέση ότι η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας δε μπορεί να λάβει την ελληνική συγκατάθεση όσο παραμένει εκκρεμές το ζήτημα του φυλακισμένου ομογενούς δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη.

Ενώ, μιλώντας για την πρωθυπουργική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, υπογράμμισε ότι ελληνική επιδίωξη από τη συνεδρίαση είναι η γενναιόδωρη αύξηση της ευρωπαϊκής οικονομικής ενίσχυσης προς τη χώρα μας, στο έδαφος της κρίσης ενέργειας, της αύξησης ακρίβειας και πληθωρισμού, αλλά και των προηγούμενων «ταλαιπωριών» της Ελληνικής οικονομίας, κάνοντας ευθέως λόγο για την κορύφωση της κρίσης χρέους το 2015, την έξαρση του προσφυγικού, την τοπική έκφανση της διεθνούς πανδημίας αλλά και τις φυσικές καταστροφές του 2023.

Η απάντηση για Μπελέρη στην ενημέρωση συντακτών

«Ο σεβασμός των κανόνων του κράτους δικαίου και οι προϋποθέσεις που θέτουν τα κράτη δεν παρακάμπτονται σε καμία περίπτωση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κληθείς να σχολιάσει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την θέση της Γερμανίας υπέρ της ένταξης της Αλβανίας ακόμη και με παράκαμψη του βέτο για το οποίο προειδοποιεί η ελληνική πλευρά σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση στο ζήτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

«Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να γίνει σεβαστό αυτό το οποίο λέμε για να προχωρήσει η διαδικασία. Αυτή είναι μια προϋπόθεση η οποία δεν μπορεί να μπει στο ζύγι», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει εκλεγεί και πρέπει να αναγνωριστεί ως εκλεγμένος δήμαρχος.

«Το ξαναλέω: Δεν είναι διμερές ζήτημα, είναι ζήτημα κράτους δικαίου. Έτσι το αντιμετωπίζουμε και θα συνεχίσουμε να το αντιμετωπίζουμε», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

#ΠΑΥΛΟΣ_ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ #ΟΠΑΔΙΚΗ_ΒΙΑ #ΓΗΠΕΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα