Αυτός είναι ο διάδοχος του Πριγκόζιν

Μετά την πτώση ιδιωτικού τζετ στη Μόσχα, όπου φέρεται να έχασε τη ζωή του ο επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν καθώς το όνομά του υπήρχε στη λίστα επιβατών, η Βάγκνερ είναι έτοιμη να υποδεχτεί νέο αρχηγό.

Ο επικεφαλής της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων, Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, που προχώρησε σε εξέγερση εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας τον Ιούνιο, το δεξί του χέρι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, Ντμίτρι Ούτκιν, και άλλοι οκτώ σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη δικινητήριο ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer

στη Ρωσία χθες Τετάρτη.

Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Ροσαβιάτια επιβεβαίωσε πως ο Γεβγκένι Πριγκόζιν και ο Ντμίτρι Ούτκιν επέβαιναν στο ιδιωτικό τζετ, που εκτελούσε πτήση από η Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη και κατέπεσε στην περιφέρεια Τβερ, χωρίς να επιζήσει κανείς.

Το θέμα που προκύπτει τώρα είναι πως η Βάγκνερ έχει μείνει «ακέφαλη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, φημολογείται ότι ο επόμενος στη σειρά είναι ο Αντόν Γελιζάροφ, 42 ετών, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την ομάδα μισθοφόρων στο παρελθόν ως «ιππότες» και φαίνεται να στηρίζει ομάδες που είναι εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ίδιος εντάχθηκε στην ομάδα Βάγκνερ γύρω στο 2016, ενώ του είχε απονεμηθεί το βραβείο του Ήρωα της Ρωσίας, από τον Πριγκόζιν.

Ποιος είναι ο Αντόν Γελισάροφ

Γνωστός με το ψευδώνυμο «Lotus», ο Γελιζάροφ φέρεται να συμμετείχε στις κινήσεις της ομάδας στη Λευκορωσία αλλά και να διοικούσε την Βάγκνερ κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο ίδιος ηγήθηκε της επίθεσης στο Σολεντάρ, (πόλη στο Ραγιόν Μπαχμούτ της Περιφέρειας Ντονέτσκ), κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους δεκάδες Ουκρανοί και Ρώσοι.

Συμμετείχε σε στρατιωτικές δράσεις στη Συρία, προτού εργαστεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Στο παρελθόν στον Γελιζάροφ είχαν επιβληθεί κυρώσεις από την Ουκρανία, τη Γαλλία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιαπωνία, το Βέλγιο, τη Νέα Ζηλανδία και την Ελβετία.

#ΓΕΒΓΚΕΝΙ_ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ #ΔΙΑΔΟΧΟΣ #ΒΑΓΚΝΕΡ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτός, Πριγκόζιν,aftos, prigkozin