Αλλάζει το τοπίο στην Ακρόπολη: Ξεκινά το σύστημα των ζωνών επισκεψιμότητας

Εντός του Ιουλίου θα εφαρμοστεί το σύστημα ζωνών επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις ουρές, διευκρίνισε την Τετάρτη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ 101,3 η Λίνα Μενδώνη παραδέχθηκε πως πράγματι οι επισκέπτες σχηματίζουν ουρές για να εισέλθουν στην Ακρόπολη.

Μια από αυτές

σχηματίζεται επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στη νότια είσοδο, στο ύψος του σταθμού του Μετρό, ενώ μια αλλή ουρά σχηματίζεται επί του αλσυλλίου, που φτάνει στην έσχατη περίπτωση το άνω τμήμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η Λίνα Μενδώνη πρόσθεσε πάντως ότι πρόκειται για σύγχυση ότι η ουρά αρχίζει από τον Ιερό Βράχο μέχρι την Αμαλίας.

Η υπουργός επεσήμανε ότι η επισκεψιμότητα στην Ακρόπολη έχει αυξηθεί κατά 80% σε σχέση με το 2019 το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και αν δεν είχαν γίνει οι διαδρομές, θα ήταν σχεδόν αδύνατον να την επισκεφθεί κάποιος.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η Ακρόπολη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα μνημεία του κόσμου τονίζοντας ότι σε περιόδους αιχμής ουρές δημιουργούνται σε όλα τα μεγάλα μνημεία.

#ΑΚΡΟΠΟΛΗ #ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ #ΜΝΗΜΕΙΟ #ΛΙΝΑ_ΜΕΝΔΩΝΗ #ΣΥΣΤΗΜΑ #ΖΩΝΕΣ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα