Χανιά: Χωρίς τις αισθήσεις τους οι δύο επιβαίνοντες του ανεμόπτερου που έπεσε στη θάλασσα

Εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους οι δυο επιβάτες του ανεμόπτερου που έπεσε στη θάλασσα στο Μάλεμε Χανίων Κρήτης.

Το ανεμόπτερο της Αερολέσχης Δυτικής Αττικής με δύο επιβαίνοντες έπεσε στη θάλασσα το απόγευμα και βούλιαξε μέσα σε λίγα λεπτά. Σημειώνεται πως παρά την αρχική πληροφόρηση ότι πρόκειται για δικινητήριο αεροσκάφος εντέλει εξακριβώθηκε ότι είναι ανεμόπτερο.

Xωρίς τις αισθήσεις τους οι επιβαίνοντες

Αμέσως κινητοποιήθηκε το λιμενικό, το ΕΚΑΒ,

ναυαγοσώστες και άλλες υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες , το αεροσκάφος βρέθηκε σε βάθος μόλις λίγων μέτρων και ναυαγοσώστες που προσέγγισαν στο σημείο εντόπισαν μέσα στην καμπίνα δεμένους τους δύο επιβαίνοντες και τους ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παραλαμβάνουν από τη θέση Κολυμπάρι, τους δύο άνδρες για τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Χανίων. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, πιλότος και συνεπιβάτης απεγκλωβίστηκαν από το ανεμόπτερο από το δύτη που τους εντόπισε.

Το ανεμόπτερο εντόπισε στέλεχος του λιμενικού που επέβαινε σε ιδιωτικό σκάφος

Στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συμμετείχαν υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης ένα όχημα του λιμενικού από τη ξηρά, ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, δύο κρουαζιερόπλοια και δύο αλιευτικά σκάφη. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 2 μποφόρ.

Το μικρό ανεμόπτερο της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος, είχε απογειωθεί από την Κωπαίδα με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε το οποίο χρησιμοποιείται από την αερολέσχη Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν έφτασαν στην περιοχή είχε νυχτώσει και προκειμένου να προσγειωθούν, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

{https://www.youtube.com/watch?v=k0O12YbeDsY}

#ΧΑΝΙΑ #ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ #ΑΝΕΜΟΠΤΕΡΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά,chania