Δεν φτάνουν για το φαγητό και κόβουν φροντιστήρια και δραστηριότητες των παιδιών τους

Σε αδιέξοδο οδηγούνται πολλοί γονείς οι οποίοι εξαιτίας της γενικευμένης ακρίβειας αναγκάζονται να μειώσουν ή και να «κόψουν» τα μαθήματα σε φροντιστήρια και κέντρα μελέτης.

Συνέπεια αυτού φυσικά να δημιουργείται πρόβλημα και στις επιχειρήσεις με τη δουλειά να μειώνεται ραγδαία και τα χρωστούμενα να αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

«Ντρέπομαι που το λέω αλλά σταματήσαμε τα παιδιά από το φροντιστήριο καθώς δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε. Έπρεπε να επιλέξουμε αν θα ψωνίσουμε από το σούπερ μάρκετ τρόφιμα για όλο το μήνα ή αν το μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα χρήματα θα πήγαιναν στο φροντιστήριο,

αυτή είναι η κατάσταση μας», δηλώνει στα Dnews απογοητευμένος, ο κ. Παναγιώτης πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις ιδιοκτήτες φροντιστηρίων αναφέρουν στα Dnews ότι οι μαθητές έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 30%, ενώ αρκετοί γονείς ζητούν να τους δωθεί παράταση για τις πληρωμές.

«Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά η δουλειά έχει πέσει. Ο κόσμος δυστυχώς δυσκολεύεται πάρα πολύ οικονομικά. Τα ενοίκια, οι λογαριασμοί, το σούπερ μάρκετ δεν τους επιτρέπουν να έχουν επιπλέον έξοδα. Και εμείς με την σειρά μας προσπαθούμε όσο γίνεται να δείχνουμε κατανόηση και χρόνο, δηλαδή δεν πληρωνόμαστε αμέσως. Ωστόσο έχουμε και πολλά έξοδα και εξίσου δυσκολευόμαστε. Η κατάσταση είναι δραματική, αντί να βελτιώνεται γίνεται όλο και χειρότερη», αναφέρει ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου.

Το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και στα υπόλοιπα πεδία που αφορούν τις δραστηριότητες των παιδιών όπως ο χορός, η μουσική, τα εικαστικά και ο αθλητισμός.

«Με την έναρξη της φετινής χρονιάς και βλέποντας ότι τα έξοδα είναι πολύ αυξημένα αποφασίσαμε να σταματήσουμε κάποιες βασικές δραστηριότητες του παιδιού. Σταματήσαμε την μουσική όπου πληρώναμε 80 ευρώ τον μήνα και το μπαλέτο που ήταν στα 120 ευρώ. Κρατήσαμε μόνο τα αγγλικά, καθώς οι δραστηριότητες δεν είναι μόνο το μηνιαίο έξοδο, αλλά και οι μετακινήσεις και ο εξοπλισμός που χρειάζεται το παιδί. Έχουμε περιοριστεί μόνο σε αυτά που διοργανώνει το σχολείο και δεν έχουν κόστος τα Σαββατοκύριακα», υποστηρίζει ο κ. Παντελής στα Dnews.

#ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ #ΠΑΙΔΙΑ #ΦΑΓΗΤΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα