«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση χωρίς απελευθέρωση ομήρων»: Νέο τελεσίγραφο Νετανιάχου στη Χαμάς

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, επιμένει στην αρχική του θέση η οποία είναι ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση πυρός χωρίς απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς.

Σχετικά με τις αναφορές που έγιναν νωρίτερα σήμερα στα διεθνή ΜΜΕ σχετικά με τη μεσολάβηση του Κατάρ στις διαπραγματεύσεις για τους απαχθέντες από τη Χαμάς, ο Νετανιάχου απάντησε: «Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας».

Λίγο νωρίτερα το

Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές της Χαμάς, ότι το Κατάρ μεσολαβεί για την απελευθέρωση 12 ομήρων, οι μισοί εκ των οποίων έχουν και αμερικανικό διαβατήριο, και για αυτό το λόγο στις διαπραγματεύσεις εμπλέκονταν και οι ΗΠΑ.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγει το Κατάρ για την πιθανή απελευθέρωση ομήρων θα έχει αντάλλαγμα για μια «ανθρωπιστική, τριήμερη κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα.

Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός

Η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, καθώς χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής αυτής μετακινήθηκαν προς τα νότια, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Είδαμε 50.000 Γαζαίους να μετακινούνται από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας προς τα νότια. Μετακινούνται επειδή καταλαβαίνουν ότι η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στον βορρά», είπε ο Χαγκάρι, κατά την ενημέρωση που έκανε και η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση. «Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο και συνεχίζει να χάνει τον έλεγχο στον βορρά», επέμεινε.

Ο Χαγάρι επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρχει κατάπαυση του πυρός, όμως το Ισραήλ εφαρμόζει ανθρωπιστικές παύσεις σε συγκεκριμένες ώρες ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι να μετεγκατασταθούν στα νότια.

#ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ_ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ #ΙΣΡΑΗΛ #ΧΑΜΑΣ #ΓΑΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα