Δραματικές ώρες στο Κίεβο: «Χαραμάδα ελπίδας» μετά τη νέα αναγγελία κατάπαυσης του πυρός το πρωί της Τετάρτης

Η Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός για το πρωί της Τετάρτης στην Ουκρανία, την ώρα που οι ΗΠΑ προειδοποιούν για νέα ρωσική φάλαγγα που προωθείται προς το Κίεβο από τα βορειοανατολικά

Ανταποκριτές από το Κίεβο μεταφέρουν, το βράδυ της Τρίτης, τις προειδοποιήσεις που απευθύνονται στους πολίτες προκειμένου να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί.

Τα ουκρανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο, μάλιστα, για δύο εφιαλτικά σενάρια που αφορούν την ουκρανική πρωτεύουσα: To πρώτο προβλέπει ολοκληρωτική πολιορκία της από εφτά διαφορετικά σημεία, ενώ το δεύτερο προβλέπει τον βομβαρδισμό της πόλης και στη συνέχεια την επίγεια επίθεση ρωσικών στρατευμάτων.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, άλλωστε, έκανε λόγο το βράδυ της Τρίτης για νέα προσπάθεια ρωσικής φάλαγγας να προωθηθεί στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Εκτιμούμε ότι βρίσκονται σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από την πόλη», ανέφερε σε δημοσιογράφους, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να διευκρινίσει από πόσα και τι είδους οχήματα αποτελείται αυτή η φάλαγγα.

Η τρίτη φάλαγγα που κατεβαίνει από τα βορειοανατολικά εντάσσεται στις «προσπάθειες» της Μόσχας «να περικυκλώσει το Κίεβο και να το αναγκάσει να συνθηκολογήσει», συνέχισε. «Καθώς δεν έχουν κάνει την πρόοδο που πιστεύαμε ότι ανέμεναν, αύξησαν τους βομβαρδισμούς στην πόλη με πυραύλους, ρουκέτες, βλήματα του πυροβολικού και αεροπορικά πλήγματα».

«Εντείνουν την πίεση στο Κίεβο (…) και πιστεύουμε ακόμη ότι είναι ένας από τους βασικούς στόχους τους», επέμεινε.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος έκανε, παράλληλα, λόγο για πληροφορίες περί «οδομαχιών» εντός του Κιέβου, που όμως είναι «μεμονωμένα περιστατικά».

Νέα κατάπαυση πυρός για την απομάκρυνση των αμάχων σε 5 πόλεις

Νωρίτερα, ωστόσο, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει νέα κατάπαυση του πυρός, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ το πρωί της Τετάρτης, ώστε να απομακρυνθούν οι άμαχοι από τις εμπόλεμες ζώνες της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται πως και για σήμερα είχε προγραμματιστεί προσωρινή αναστολή των επιθέσεων για τον ίδιο λόγο, ωστόσο το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία για παραβίαση των όρων με νέους βομβαρδισμούς και πλήγματα ακόμα και σε περιοχές με αμάχους.

Σύμφωνα με το Nexta, η κατάπαυση του πυρός θα ισχύσει από τις 10 το πρωί και συγκεκριμένα:

στο Κίεβο στο Τσερνίχιβ στο Σούμι στη Μαριούπολη και στο Χάρκοβο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δραματικές, Κίεβο, Χαραμάδα, Τετάρτης,dramatikes, kievo, charamada, tetartis