«Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή», η πρώτη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ - Όλο το κατηγορητήριο

Ο πρώην - νυν - πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αθώος σε 37 κατηγορίες την Τρίτη σε μια ιστορική, για έναν πρώην πρόεδρο - εμφάνιση στο δικαστήριο μετά τη σύλληψή του έπειτα από κατηγορίες που απήγγειλε ο εισαγγελέας.

Ο Τραμπ είναι ο πρώτος, πρώην πρόεδρος, που βρέθηκε στο ειδώλιο μετά από κατηγορίες που του απήγγειλε, την περασμένη εβδομάδα, ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ.

Ο Τραμπ ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει να δηλώνει αθώος, καθώς θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία στις

εκλογές των ΗΠΑ το 2024.

Ακολουθούν τα συμπεράσματα από την απαγγελία κατηγοριών την Τρίτη:

Αν και η εμφάνιση στο δικαστήριο την Τρίτη ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο περισσότερο από δύο μήνες που ο Τραμπ δήλωσε αθώος - όπως τον Απρίλιο σε κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από τον εισαγγελέα του Μανχάταν- οι ομοσπονδιακές κατηγορίες αποτελούν μια πιο σοβαρή νομική απειλή για τον πρώην πρόεδρο.

Ο Σμιθ διορίστηκε εισαγγελέας πριν από περίπου επτά μήνες και παρέδωσε ένα κατηγορητήριο κατά του πρώην προέδρου που ακόμη και ορισμένοι από τους Ρεπουμπλικανούς συμμάχους του Τραμπ έχουν πει ότι είναι καταδικαστικό, κατηγορώντας τον Τραμπ ότι κρατούσε απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα, τα έδειχνε σε άλλους και παρεμπόδιζε την έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στη συνέχεια με την υπόθεση εναντίον του Τραμπ, οι κατηγορίες αποτελούν μια ιστορική στιγμή - μια στιγμή που είναι βέβαιο ότι θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην έκβαση των προκριματικών του 2024 για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Και εκτός από τις κατηγορίες της Νέας Υόρκης, ο Τραμπ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα για τις προσπάθειες ανατροπής των εκλογών του 2020 και την έρευνα του εισαγγελέα της κομητείας Φούλτον για τις προσπάθειες ανατροπής των εκλογών στη Τζόρτζια.

Ανησυχίες του δικαστή για την επαφή του Τραμπ με τους μάρτυρες

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ακρόασης της Τρίτης ακολούθησε το αναμενόμενο σενάριο, η διαδικασία παρατάθηκε λόγω διαφωνίας σχετικά με το αν ο Τραμπ θα πρέπει να περιοριστεί από το να μιλάει με ορισμένους μάρτυρες της υπόθεσης.

Η απαγόρευση αυτή δεν είχε αρχικά προταθεί στην πρόταση για την εγγύηση που είχαν υποβάλει οι εισαγγελείς. Αλλά ο δικαστής Τζόναθαν Γκούντμαν έθεσε ο ίδιος την ανησυχία για την επαφή του Τραμπ με τους μάρτυρες.

Ο Γκούντμαν πρότεινε στους εισαγγελείς να φτιάξουν έναν κατάλογο μαρτύρων της υπόθεσης και να αποφύγει ο Τραμπ να επικοινωνεί μαζί τους καθώς η υπόθεση προχωρούσε.

Ο δικαστής περιόρισε επίσης τις επαφές του Τραμπ με τον συγκατηγορούμενό του, Γουόλτ Ναούτα, αλλά είπε ότι αυτό θα ισχύει μόνο για επικοινωνίες σχετικά με την υπόθεση, σημειώνοντας ότι ο Ναούτα εξακολουθεί να συνεργάζεται στενά με τον Τραμπ και είναι μαζί του σχεδόν καθημερινά.

Ο Τραμπ επέστρεψε αμέσως στην προεκλογική του εκστρατεία σε κουβανέζικο εστιατόριο
Η πρώτη στάση του Τραμπ μετά την έξοδό του από το δικαστήριο ήταν οι Βερσαλλίες, ένα γνωστό κουβανέζικο εστιατόριο στο Μαϊάμι.

Το εστιατόριο ήταν γεμάτο με υποστηρικτές του, έτοιμους να υποδεχθούν τον δύο φορές υπόδικο πρόεδρο - και μάλιστα του τραγούδησαν το "χρόνια πολλά" (ο Τραμπ έχει γενέθλια την Τετάρτη).

Η στάση του Τραμπ μετά τη σύλληψη

Μετά τη σύλληψη ο Τράμπ βρέθηκε περιτριγυρισμένος από υποστηρικτές που ήθελαν να του σφίξουν το χέρι!

«Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή, μετά κάνουν αυτά τα πράγματα και βλέπετε πού βρίσκεται ο κόσμος. Αγαπάμε τον λαό και βλέπετε πού βρίσκεται», δήλωσε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε πώς πήγε η εμφάνισή του στο δικαστήριο.

Αφού αποχώρησε από το εστιατόριο, ο Τραμπ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Σας ευχαριστώ Μαϊάμι. Τόσο θερμή υποδοχή σε μια τόσο Θλιβερή μέρα για τη χώρα μας!».

Ο Τραμπ δήλωσε αθώος για 37 κατηγορίες κακουργήματος.

Ο Ναούτα, ο συγκατηγορούμενος του, δεν υπέβαλε ομολογία, επειδή δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης.

Ο Ναούτα ταξίδεψε με τον Τραμπ από το Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ στο Μαϊάμι και δείπνησε με τον Τραμπ τη Δευτέρα. Έφυγε από το δικαστήριο μαζί με τον Τραμπ και εθεάθη μέσα στις Βερσαλλίες με τον πρώην πρόεδρο.

Οι κατηγορίες

Σημειώνεται πως εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση του νόμου για κατασκοπεία, ενώ κούτες με 13.000 έγγραφα είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών προς στοιχειοθέτηση των κατηγοριών.

Σε αυτά, περιλαμβάνοται έγγραφα σχετιζόμενα με: Πυρηνικά όπλα Στρατιωτικά σχέδια Μυστικά συμμαχικών χωρών

Ανάμεσα τις βαριές κατηγορίες που του προσάπτονται, περιλαμβάνονται αυτές της συνωμοσίας, της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης και της κατοχής απόρρητων εγγράφων.

#ΝΤΟΝΑΛΝΤ_ΤΡΑΜΠ #ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ #ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ #ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ #ΗΠΑ #ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ #ΠΡΟΕΔΡΟΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_ΗΠΑ_2024
Keywords
Τυχαία Θέματα
Είμαστε, Ντόναλντ Τραμπ - Όλο,eimaste, ntonalnt trab - olo