Νέος συναγερμός για φωτιά στον Βαρνάβα: Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Μαγνησία - Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της Λαμίας

Μαίνονται οι φωτιές σε Ρόδο, Κέρκυρα και Μαγνησία. Μάλιστα η πυρκαγιά στο νησί των Δωδεκανήσων καίει για 10η μέρα με τους πολίτες να προσπαθούν να την σβήσουν με όποιο τρόπο μπορούν. Την ίδια στιγμή η φωτιά στη Μαγνησία φαίνεται πως είναι εκτός ελέγχου με τις φλόγες να έχουν κυκλώσει σπίτια ενώ εκκενώνεται το β΄όρειο τμήμα της Λαμίας

Φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (26.7.2023) σε ύπαιθρο στον Βαρνάβα Αττικής.

Σύμφωνα με το irafina.gr, στο σημείο σπεύδουν συνολικά 12 οχήματα της Πυροσβεστικής από Μαραθώνα, Νέα Μάκρη και Νέο Βουτζα. Η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά σε στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τα πρώτα οχήματα που έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν φαίνεται πως έχουν περιορίσει το μέτωπο της φωτιάς.

Λαμία - Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα

Την εκκένωση του βορείου τμήματος της Λαμίας αποφάσισαν οι Αρχές ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 στους πολίτες. Μέχρι στιγμής η φωτιά, έχει κάψει τρία σπίτια και μια αποθήκη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στη βόρεια πλευρά της Λαμίας και συγκεκριμένα σε δασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση.

{https://twitter.com/112Greece/status/1684210222259220487?s=20}

Λίγο αργότερα, εστάλη νέο 112, το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή εκκενώστε τώρα προς Στυλίδα. Πυρκαγιά στην περιοχή σας.»

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Lamiareport με ντουντούκες και κάθε πρόσφορο μέσο η Πολιτική Προστασία του δήμου Λαμιέων μαζί με την Πυροσβεστική προσπαθούν να εκκενώσουν τα σπίτια στην περιοχή του Αφανού όπου από τις 3:10’ το μεσημέρι μαίνεται πυρκαγιά μέσα στα σπίτια, ενώ έχουν καεί τουλάχιστον τρία! Εστάλη και μήνυμα από το 112:

{https://youtu.be/bgn9DhQO0iA}

Το έκτακτο μέτρο αφορά τα σπίτια από την οδό Νικολοδήμου και πάνω, ενώ έχει αποκλειστεί και η προσέγγιση στη συνοικία από την Ξηριώτισσα και την οδό Λεβαδίτου στο ύψος της Εκκλησιών.

Αρχικά οι φλόγες έκαψαν αποθήκη και στη συνέχεια από τους ισχυρούς ανέμους, μπήκαν στις αυλές.

{https://youtu.be/ZSFHZRgLfqc}

Μαγνησία

Φουντώνει το μέτωπο της φωτιάς που κατακαίει αγροτοδασικές εκτάσεις σε Βελεστίνο, Άγιο Γεώργιο Φερών και Σέσκλο, ενώ έχει κλείσει ήδη η Εθνική Οδός. Η αστυνομία εκκένωσε το χωριό του Σέσκλου ενώ σήμα εκκένωσης δόθηκε από το 112 για Διμήνι, Παλιούρι και ΒΙΠΕ στο Βόλο.

Δήμαρχος Βόλου: «Φύγετε από εδώ, έχει δεξαμενές προπανίου»

Ο Δημάρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, απηύθυνε έκκληση από το Βελεστίνο όπου μετέβη πριν από μερικά λεπτά προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στο σημείο να απομακρυνθούν αμέσως, διότι υπάρχουν κοντά δεξαμενές προπανίου και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.

«Φύγετε, μην γίνει καμιά ζημιά, να σωθεί ο κόσμος. Έχει δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα»: Με αυτά τα λόγια, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος περνούσε με το αυτοκίνητό του από τα σημεία της μεγάλης φωτιάς στο Βελεστίνο, κάλεσε πολίτες και δημοσιογράφους, μιλώντας ζωντανά στην ΕΡΤ, να απομακρυνθούν από το σημείο.

Αγωνία επικρατεί, την ίδια ώρα, για 45χρονο βοσκό που αγνοείται στον Αγιο Γεώργιο Φερρών. Μόλις ξέσπασε η φωτιά πήγε στο μαντρί του και έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη του.

Μήνυμα από 112 για Μαγνησία: Εκκενώστε από Διμήνι, Παλιούρι, ΒΙΠΕ Βόλου προς Βόλο

Μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στη Μαγνησία:

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Διμήνι #Παλιούρι & Βιομηχανική Περιοχή #Βόλου εκκενώστε τώρα προς #Βόλο

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

{https://twitter.com/112Greece/status/1684210811999338501?s=20}

Φωτιά καίει το Βελεστίνο Μαγνησίας, ενώ υπάρχουν ενεργές εστίες στον Άγιο Γεώργιο και στον Αλμυρό. Η φωτιά στο Βελεστίνο σύμφωνα με την ΕΡΤ ξέσπασε στον δρόμο προς Αερινό. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι από τη φωτιά στο Βελεστίνο τραυματίσθηκε ένας πυροσβέστης ο οποίος φέρει εγκαύματα β΄βαθμού και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι από τη φωτιά στο Βελεστίνο τραυματίσθηκε ένας πυροσβέστης ο οποίος φέρει εγκαύματα β΄βαθμού και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου.

Μεγάλη είναι επίσης η φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Άγιο Γεώργιο. Σύμφωνα με πληροφορίες καίγονται σπίτια στον Άγιο Γεώργιο, ενώ το χωριό εκκενώθηκε. Η κατάσταση που επικρατεί είναι πολύ δύσκολη, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι και η θερμοκρασία είναι στο «κόκκινο».

Λίγο αργότερα, μάλιστα, δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τον οικισμό του Σέσκλου.

Επικαλούμενο τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Παλληκάρη, το magnesianews.gr μεταδίδει ότι η φωτιά είναι μεγάλη και οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί. Όπως μετέφερε στο τοπικό μέσο, αυτήν τη στιγμή καίγεται κτηνοτροφική μονάδα λίγο έξω από το Βελεστίνο.

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/posts/pfbid02ULA5ey1cLA5NFWdp3dXygCygP2RobCj9YsHyyvSAKCFAQ9rMwAtRzVFAu4gnxHHZl}

Προειδοποιητικό μήνυμα από την γραμμή του 112 έλαβαν πριν από λίγα λεπτά στα κινητά τους οι κάτοικοι της Μαγνησίας, για το μέτωπο της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου και πλήττει αυτή την ώρα το χωριό Άγιος Γεώργιος, το Βελεστίνο και το Σέσκλο. Από το υπουργείο συστήνεται στους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικισμός του Αγιου Γεωργίου Φερών εκκενώνεται αυτή την ώρα από τους κατοίκους.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 20 άνδρες, έξι οχήματα, ενώ έχει επιστρατευθεί και ένα ελικόπτερο.

Να σημειωθεί ότι έχει κλείσει η εθνική οδός προς το Αερινό.

Ρόδος

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο, καθώς το τελευταίο δίωρο έχει αναζωπυρωθεί μια εστία κοντά στο Βάτι με τις φλόγες να κινούνται προς το Ασκληπιείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ενώ το πρωί δεν φαινόταν να υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς στη Ρόδο, στις 12 υπήρξε αναζωπύρωση κοντά στο χωριό Βάτι με το μέτωπο να έχει σπάσει στα δύο και να κινείται προς το Ασκληπιείο.

Αυτή την ώρα υπάρχει νέα αναζωπύρωση στην ευρύτερη περιοχή των Απολλώνων. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, εθελοντές και πολίτες.

Γίνεται συντονισμένη επιχείρηση προκειμένου να μην επεκταθεί το μέτωπο της φωτιάς.

Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κέρκυρα

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το σαρωτικό πέρασμα της φωτιάς στην βόρεια Κέρκυρα, η οποία προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε περιουσίες στο νησί, καταστρέφοντας παράλληλα δασική έκταση.

Αυτήν την στιγμή στην Κέρκυρα η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα ,σε δύσβατες περιοχές και πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Παράλληλα από νωρίς το πρωί επιχειρούν και εναέρια μέσα , προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πυρκαγιά, καθώς υπάρχει ο φόβος μεγάλης αναζωπύρωσης με την αλλαγή του καιρού το απόγευμα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένονται να φυσήξουν βορειοδυτικοί άνεμοι στην περιοχή.

Η δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας κατηγορηματικά επισημαίνει πως η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό. Όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, το πέρασμα της φωτιάς ήταν σαρωτικό, ενώ ακόμα εξακολουθεί να καίει.

Δομοκός

Ειδικότερα, πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Νέο Μοναστήρι του Δομοκού Φθιώτιδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στις 13:15 και καίει σε αγροτοδασική έκταση, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Αναλυτικά, στις επιχειρήσεις συμμετέχουν 27 πυροσβέστες, επτά οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

#ΜΑΓΝΗΣΙΑ #ΦΩΤΙΑ #ΚΕΡΚΥΡΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα